Teslas Model Y presenterades i Hawthorne, Los Angeles.
Teslas Model Y presenterades i Hawthorne, Los Angeles.

Teslas nya modell säljs i fyra versioner

Lite större och lite dyrare än "folkelbilen" Model 3. Tesla har släppt sin nya modell – ModellY. Den nya elbilen kommer i USA att kosta mellan 39 000 och 60 000 dollar, rapporterar CNBC.

ANNONS
|

Teslas vd Elon Musk visade upp den nya modellen i Los Angeles på torsdagseftermiddagen lokal tid. I samband med det började företaget att ta emot beställningar på nätet, skriver nyhetsbyrån AFP.

Den nya Teslabilen är en mindre suv och blir i sin billigaste form cirka tio procent dyrare än den billigaste varianten av Model3, som Tesla lanserat som en elbil för massorna.

Tesla planerar enligt Musk att producera fyra varianter av ModelY. Startpriset för den billigaste sorten, med en batterikapacitet för 37 mils körning, är i USA 39000 dollar, vilket motsvarar drygt 360000 kronor. Köparna kan enligt Tesla förmodligen räkna med leverans under våren 2021.

ANNONS

En dyrare variant med en kapacitet på 48 mil och planerad leverans sent nästa år har fått en prislapp på 47000 dollar, vilket motsvarar drygt 436000 kronor. Den som vill ha den dyraste varianten av ModelY får i USA punga ut med 60000 dollar – cirka 557000 kronor.

Än återstår flera frågetecken, som var bilarna ska byggas. Enligt tidigare uppgifter står det mellan bolagets Gigafactory i Nevada eller fabriken i Fremont, Kalifornien.

TT

ANNONS