Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Spelföretaget Kings svenska bolag Midasplayer krävs på 3,6 miljarder kronor. Arkivbild.

Skatteverket kräver King på 3,6 miljarder

Skatteverket kräver det svenskbrittiska spelbolaget Kings svenska bolag Midasplayer på 3,6 miljarder kronor, skriver Dagens industri.

Motiveringen till upptaxeringen är att Skatteverket anser att Sverige har gått miste om de immateriella rättigheterna till Kings mjukvara, insamlade data och spelvarumärken som Candy Crush och Farm Heroes i samband med att King köptes upp av den amerikanska spelkoncernen Activision Blizzard 2016.

- Vi anser att det har skett en överföring av rättigheterna från bolaget i Sverige. Vi vill beskatta den här transaktionen till hälften av värdet på de immateriella rättigheterna, säger Roberth Glansberg på Skatteverket till tidningen.

Skatteverket har tidigare krävt King på över en halv miljard kronor för vinster som myndigheten ansett att King gömt på Malta.

Kings talesperson Charley Tesch skriver i ett mejl till tidningen att bolaget "beklagar att Skatteverket inte delar vår uppfattning kring hur Kings verksamhet ska beskattas på ett korrekt och rättvist sätt".

Han skriver bland annat vidare att bolaget ska ha en fortsatt dialog med myndigheten för att hitta en lösning på frågan.