Maria Roskvist och Tobias Berglin gifter sig i september.
Maria Roskvist och Tobias Berglin gifter sig i september.

"Ringarna ska vi ha hela livet"

Liveband och maffiga tårtor får stryka på foten till förmån för en replik av farmors gamla vigselring. Tack vare prioritering och medvetna val har Maria Roskvist och Tobias Berglin lyckats pressa ner kostnaderna för sitt bröllop.

ANNONS
|

- Vi har funderat en på vad som egentligen spelar roll för oss, säger Maria som gifter sig med Tobias i september. Både kyrkan där de ska vigas och lokalen där festen ska äga rum ligger i Stallarholmen utanför Strängnäs.

Paret har valt att prioritera ringarna framför allt annat. För Maria Roskvist blir det en replik av farmors gamla vigselring där både guldet och diamanten återanvänds, medan fattningen måste göras om.

ANNONS

- Ringarna ska vi ha hela livet till skillnad från kläder och annat som går åt, säger Maria.

Brudklänningen kom hon över för en billig peng på Blocket medan Tobias kostym fick kosta lite mer då den kommer att användas många gånger.

Kärlek till det lokala

I övrigt har paret valt att lägga pengarna på lokala verksamheter som de tror på.

- Vi har varit hos en bra skräddare i stan och köpt min mans kostym och ringen görs av en gammal guldsmed.

Till festen som hålls i en hyrd lokal kommer närmare 120 personer.

Planeringen har föregåtts av ett noggrant researcharbete.

- Vi har gjort en kostnadskalkyl som ligger på 65000 kronor, berätta Maria och tillägger att de lyckats pressa många kostnader väldigt lågt.

ANNONS

Begåvade vänner bidrar

Bland annat lyckades de att hitta en billig lokal och har valt att i så stor utsträckning som möjligt utnyttja de talanger som finns inom den egna familjen och vänskapskretsen.

- En vän som är bröllopsfotograf kommer att fotografera, vänner som är kockar lagar mat och en mamma kommer att vara florist.

Ytterligare en person i parets vänskapskrets ställer upp som dj.

Den största utgiftsposten blir maten som består av trerätters middag. Även här sparar paret en slant genom att be sina vänner att baka sina bästa tårtor till efterrätt.

En oförutsedd utgift som paret inte hade räknat med var hyran för porslin.

- Lokalen som vi hyr där ingår inte det och då märkte vi att det blir jättedyrt, säger Maria,

TT

ANNONS