Oscar Properties granskas av Ekobrottsmyndigheten efter misstankar om insiderbrott. Arkivbild.
Oscar Properties granskas av Ekobrottsmyndigheten efter misstankar om insiderbrott. Arkivbild. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Razzia mot Oscar Properties

ANNONS

Ekobrottsmyndigheten har i förra veckan genomfört en razzia mot fastighetsbolaget Oscar Properties huvudkontor, skriver Dagens industri.

Ärendet gäller misstankar om insiderbrott och Ekobrottsmyndigheten har enligt Di bekräftat misstankarna, men vill i övrigt inte kommentera ärendet.

Di skriver att för att få vidta en åtgärd som en razzia krävs misstankar om ett brott med fängelse i straffskalan. Vem eller vilka personer som misstankarna gäller är inte känt.

Under tisdagskvällen kommenterade bolaget medieuppgifterna:

"Oscar Properties vill göra följande klargörande. Bolaget har ingen kännedom om att någon med koppling till bolaget har blivit delgiven misstanke för brott", skriver man i ett pressmeddelande.

ANNONS

Samtidigt tillägger bolaget "att man till fullo samarbetar med EBM i detta ärende", men att man i övrigt inte har några kommentarer.

Oscar Properties aktie föll brant efter beskedet vid 15.30. Vid Stockholmsbörsens stängning hade aktien backat 10,4 procent.

ANNONS