Polis hade bibel på jobbet – hittade porrtidning intryckt i den

En polis i Västsverige fick en obehaglig överraskning på jobbet. Polismannen, som är troende, förvarade en bibel på sin arbetsplats. I den hade någon tryckt in en porrtidning.
– Vi ser väldigt allvarligt på detta, säger huvudskyddsombudet Tommy Alm om händelsen som kan komma att brottsutredas.

ANNONS
|

Det var i ett vilrum på en västsvensk polisstation som händelsen ska ha inträffat. Där ska polismannen ifråga ha förvarat en bibel bredvid sängen, eftersom han är troende och läser i den ofta.

En kväll i april hittade han en porrtidning intryckt i bibeln.

Polismannen ska ha upplevt det hela som mycket olustigt och tänkt mycket på händelsen.

Skyddsombudet: ”En form av arbetsskada”

Tommy Alm är huvudskyddsombud för polisområdet. Han vill inte uttala sig om det enskilda fallet, eftersom det inte kan uteslutas att det rör sig om brott och en förundersökning därför pågår. Han bekräftar dock att ett tillbud anmälts.

– Ett allvarligt tillbud skulle jag säga. Det rör ju sig om en form av arbetsskada menar jag, säger han.

ANNONS

Tommy Alms uppgift, tillsammans med de lokala skyddsombuden, är att vaka över att arbetsgivaren fullgör sina skyldigheter enligt arbetsmiljölagen.

– Det är år 2022 trots allt och handlar om en kollegas trosbekännelse snarare än saken i sig. Vi ser väldigt allvarligt på detta från skyddets sida och vad jag förstått gör även ledningen det. Det ligger i vår natur och uppdrag som skyddsombud att vara kritiska, men här tycker jag aktuell chef tagit det på oerhört stort allvar, säger Alm.

– Polismyndigheten har nolltolerans mot alla former av kränkningar, säger han.

ANNONS