Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En del av de pensionspengar som varit låsta i den avregistrerade fonden GFG global medium risk återbetalas nu till spararna, enligt Pensionsmyndigheten. Arkivbild.

Mer pengar betalas ut från skandalfond

Pensionssparare som hade premiepensionspengar investerade i den avregistrerade fonden GFG global medium risk fund får totalt nästan 279 miljoner kronor utbetalt, skriver Pensionsmyndigheten i ett pressmeddelande.

Totalt har sparare i Global financial groups (GFG) fond nu fått tillbaka 608,5 miljoner kronor vilket motsvarar drygt 90 procent av värdet då fonden stoppades. De pengar som har utbetalats har placerats i spararnas nya fondval alternativ AP7 Såfan.

"Fortfarande återstår vissa innehav i fonden och vi hoppas kunna utbetala mer till spararna i ett senare läge", säger Rasmus Bjälkeson, fondhandelschef på Pensionsmyndigheten, i en kommentar.

Fonden avregistrerades från premiepensionens fondtorg i december 2016 då den inte levde upp till Pensionsmyndighetens krav. Vid avslutsordern värderades innehaven till 676 miljoner kronor fördelat på cirka 5 000 sparare.