Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Pollensäsongen har gynnat läkemedelsföretagen och apoteken. Arkivbild.

Kraftig försäljningsökning av allergimedicin

Den korta och intensiva våren ledde till en besvärlig pollenperiod, som för många inte är slut än. Men den extrema pollensäsongen har gynnat läkemedelsbolagen och apoteken.

Att många har haft besvär visar sig i försäljningen av allergiläkemedel. Jämfört med förra året har försäljningen på Apoteket under våren gått upp med 60 procent, skriver Dagens industri.

På Apoteket har utöver allergiprodukter också solskydd sett en drastiskt ökad försäljning. Jämfört med i fjol har Apoteket sålt uppåt 80 procent fler solskyddsprodukter, och 60 procent fler förpackningar allergimedicin.

- Det är rekordstor efterfrågan i år, säger Magnus Frisk på Apotekets presstjänst till tidningen.

Bilden bekräftas av Apoteket Hjärtat.

- Apotek Hjärtat har under våren sålt cirka 20 procent fler förpackningar pollenmedicin än under motsvarande period förra året, säger Therése Lidhamn, kategorichef för allergi på Apotek Hjärtat.

Även på Kronans Apotek har det varit en försäljningsökning och allergiläkemedel har stått för omkring 20 procent av den totala omsättningen receptfria läkemedel i vår.

- Det är en säsongsbunden produkt, men den här våren har vi snittat en försäljning på 40 000 förpackningar i veckan", säger Andreas Rosenlund, informationsdirektör på Kronans Apotek.