Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Honda återkallar 2,1 miljoner bilar. Arkivbild.

Honda återkallar 2,1 miljoner bilar

Japanska biltillverkaren Honda återkallar hela 2,1 miljoner bilar över världen efter att det upptäckts att sensorerna i batterierna kan fatta eld.

Bilarna är av modellen Accord och 1,15 miljoner finns i USA medan 1 miljon finns i övriga delar av världen.

Återkallelsen innefattar bilar tillverkade mellan 2013 och 2016. Än så länge har Honda fått in fyra rapporter om eld i bilarnas motorrum, men nära 4 000 personer i USA har via garantin anmält sådana problem med bilen.

Inga personskador har rapporterats.

- Det är inga bilar påverkade i Sverige. Vi slutade sälja Accord-bilar i Sverige 2012 och faktiskt är det bara ett fåtal bilar i Tyskland som återkallas i Europa, säger Elisabeth Levinsohn, kommunikationschef på Honda.

Alla incidenter har förekommit i länder där salt används på vintervägarna. Vägsaltet kan leda till korrosion och elektrisk kortslutning. Kortslutna sensorer kan i sin tur värmas upp och potentiellt börja brinna, enligt bolaget.

Det som behöver bytas ut är en sensor till ett 12-voltsbatteri.

Med anledning av den storskaliga återkallelsen tänker biltillverkaren till att börja med åtgärda problemet genom att spruta in ett medel som ska hindra fukt att ta sig in. Senare ska sensorn bytas ut helt.