Handelshögskolan i Stockholm deltar på Financial Times lista med ett av sina masterprogram. Arkivbild.
Handelshögskolan i Stockholm deltar på Financial Times lista med ett av sina masterprogram. Arkivbild.

Handels rankas som en av världens toppskolor

ANNONS
|

Handelshögskolan i Stockholm är en av världens bästa handelsskolor, enligt Financial Times. Skolan klättrar elva placeringar till tolfte plats på den prestigefulla listan.

"Det är otroligt kul och betyder väldigt mycket för oss. Det finns över 14000 handelshögskolor i världen och ett hundra av dem finns på listan", säger rektor Lars Strannegård i ett pressmeddelande.

"Det är väldigt svårt att konkurrera, med tanke på hur litet Sverige är. Handelshögskolan i Stockholm har också en helt annan typ av finansieringsmodell där vi inte kan ta ut studieavgifter från svenska och europeiska studenter."

ANNONS

Financial Times bedömer bland annat studenternas fortsatta karriärer, löneutveckling och vilken internationell lyskraft utbildningen har.

Under de senaste tre åren har handelshögskolan avancerat mer än 30 placeringar på listan.

"Vi bestämde för flera år sedan att bli en internationell skola i Sverige och utforma ett program med internationell attraktion. Det lockar duktiga studenter från utlandet, många stannar och arbetar i Sverige, vilket gynnar svenskt näringsliv", säger Lars Strannegård.

Sankt Gallens universitet i Schweiz toppar listan.

TT

ANNONS