Tar över Audi i Halmstad. Jonas Carpvik, vd på Svenstigs Bil AB, är förhoppningsfull inför mångmiljonsatsningen och öppnandet av en Audi-anläggning på handelsområdet Flygstaden.
Tar över Audi i Halmstad. Jonas Carpvik, vd på Svenstigs Bil AB, är förhoppningsfull inför mångmiljonsatsningen och öppnandet av en Audi-anläggning på handelsområdet Flygstaden.

Ny bilhandel på Flygstaden

Ännu en bilhandel öppnar på Flygstaden i Halmstad. Det är småländska Svenstigs Bil AB som investerar närmare 60 miljoner kronor i en toppmodern och specialanpassad anläggning för märket Audi. Den om- och tillbyggda fastigheten kommer att bli väl synlig och kan betraktas som ett landmärke längs kustvägen, enligt Svenstigs vd Jonas Carpvik.

ANNONS
|

Efter det att Motor AB Halland förlorat sitt kontrakt med Audi blir det Svenstigs som tar över den tyska biljättens agentur i Halmstad.

– Möjligheten öppnade sig och vi ser det som en stor utmaning att utveckla Audis starka varumärke genom att etablera en specialanläggning vid Flygstaden, säger Jonas Carpvik.

Den nya Auditerminalen byggs enligt varumärkets koncept och kommer att bestå av showroom för nya bilar, annan försäljning samt servicecenter. Fastigheten kommer att ha en yta på cirka 3 000 kvadratmeter.

– Placeringen är strategiskt vald, vi ser stora potentialer i Flygstaden som handelsområde, och investerar närmare 60 miljoner kronor. I vår satsning görs en om- och tillbyggnad av en befintlig fastighet, som ligger utmed Kustvägen, några hundra meter norr om rondellen. Anläggningen görs specialanpassad för vår verksamhet och kommer genom sin höjd och något spektakulära utformning att bli ett landmärke, säger Jonas Carpvik.

ANNONS

– Vi gör en liknande storsatsning vid vår anläggning i Värnamo, tillägger han.

Nypremiären för Audi i Halmstad är planerad till efter sommaren 2017.

Svenstigs Bil AB är en mångårig och etablerad bilhandel med representation på tre orter i Västbo. Bolaget, som även säljer VW, Skoda och Scania, har en omsättning på cirka en halv miljard kronor.

Svenstigs blir den tredje större aktören inom bilhandel på Flygstaden där Bilmånsson och Hedin Bil tillhör grannskapet. Genom förvärvet av Klasén Bil ska Hedins till hösten nästa år också öppna en ny och kompletterande anläggning bredvid den befintliga vilket ger en sammanlagt yta på 10 000 kvadratmeter. Hedin Bils verksamhet på Stenalyckan kommer då att bli helt dedikerad Mercedes.

Även Motor AB Halland har planer på att bygga nytt intill Flygstaden och det pågår ett detaljplanearbete inom kommunen för att göra det möjligt.

ANNONS