Hälften av de handelsberoende företagen har förberett sig inför brexit, enligt en undersökning som Swedbank och sparbankerna har gjort. Arkivbild.
Hälften av de handelsberoende företagen har förberett sig inför brexit, enligt en undersökning som Swedbank och sparbankerna har gjort. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT

Fler företag förberedda på brexit

ANNONS

Enligt en undersökning som Swedbank och sparbankerna gjort har vartannat handelsberoende företag förberett sig inför brexit. Bland tillverkningsföretagen uppger sex av tio att de är förberedda, medan andelen tjänsteföretag som förberett sig är fyra av tio. Enligt Swedbank är betydligt fler förberedda nu än för nio månader sedan.

Samtidigt uppger fyra av tio av företagen att de inte gjort några förberedelser alls.

"Det är också oroväckande att vart tionde företag i tjänstesektorn fortfarande inte vet om de behöver förbereda något. Vårt råd är att verkligen sätta sig in i vad det kan få för effekter på företaget", säger Jörgen Kennemar, ekonom på Swedbank, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Undersökningen gjordes bland 400 inköpschefer hos export- och importintensiva företag i samband med att data för inköpschefsindex för september samlades in.

ANNONS