Familjerna bakom Subway överväger att sälja – kan få över 100 miljarder

Smörgåsjätten Subway kan få nya ägare. Enligt källor till Wall Street Journal överväger familjerna bakom att sälja kedjan som uppges vara värd över 10 miljarder dollar.

ANNONS
|

Den eventuella affären är i ett tidigt stadie, det skriver Wall Street Journal som hänvisar till ”personer med insyn”. Men enligt tidningen kan det inte uteslutas att Subway – som finns på flest platser av alla snabbmatskedjor i USA, 21 000 – är på gång att säljas.

Subway grundades av Fred DeLuca och Peter Buck i USA i mitten av 1960-talet, skriver Dagens industri. Sedan dess har snabbmatskedjan kontrollerats av de båda grundarnas familjer och värderas nu till motsvarande över 100 miljarder kronor. Detta trots att bolagets intäkter gått ner under de senaste åren jämfört med 2012 när det gick som bäst, enligt Wall Street Journal.

ANNONS

Fick betala mer för för sött bröd

Subways bröd har varit föremål för granskning av irländsk domstol, som år 2020 beslutade att degen som innehöll tio procent socker inte kunde klassas som bröd. Beslutet resulterade i att Subway fick betala mer skatt eftersom brödet inte längre kunde beskattas som en basvara.

Subway har restauranger i både Varberg och Falkenberg. Totalt har Subway 37 000 restauranger över hela världen.

ANNONS