Bra dubblar flyg mellan Ängelholm och Bromma.
Bra dubblar flyg mellan Ängelholm och Bromma. Bild: Stefan Bennhage

Bra dubblar flyg mellan Ängelholm och Bromma

I april utökade Flygbolaget Bra med ytterligare en avgång från Halmstad till Bromma. Nu meddelar bolaget att även antalet avgångar mellan Ängelholm-Helsingborg och Bromma kommer att dubbleras.

ANNONS
|

Under sommaren har flygen varit i det närmaste fullbokade och till hösten bedöms efterfrågan öka ytterligare, menar flygbolaget Bra.

Till följd av det väljer flygbolaget att med start måndagen den 12 september dubblera antalet avgångar mellan flygplatsen Ängelholm-Helsingborg och Stockholm Bromma. Med detta kommer de att återetablera sin besättningsbas lokalt i Ängelholm, som försvann i samband med den minskade flygtrafiken under pandemin.

Dubbleringen kommer att innebära en extra morgonavgång på vardagar, då klockan 06.45 respektive klockan 07.15.

”Vi är glada att Bra väljer att utöka sin tidtabell till och från Ängelholm-Helsingborg Airport. Vi ser en ökad efterfrågan och ett stort behov att resa till och från vår huvudstad och vidare i Sverige”, skriver Ulf Svensson, Tf vd på Ängelholm-Helsingborg Airport, och nämner att det totalt är tolv piloter och kabinanställda som åter får sin bas i Ängelholm.

ANNONS

Sedan april i år finns det ytterligare en avgång från flygplatsen i Halmstad till Bromma. Flygen lyfter nu morgon, förmiddag, eftermiddag och kväll på fredagar, med undantag för långfredagen.

LÄS MER:Nya charterlinjen från Halmstad går till Kroatien

LÄS MER:Ännu en flygavgång från Halmstad till Stockholm

LÄS MER:Flygtrafiken till och från Halmstad kan förändras igen

LÄS MER:Flygbolaget Bra slutar flyga till Halmstad

ANNONS