Börsen tappar fart.
Börsen tappar fart.

Börsen inleder veckan neråt

Stockholmsbörsen inleder handelsveckan nedåt i linje med utvecklingen i Europa. Oro för vad som ska hända i Italien, tynger marknaderna.

ANNONS
|

Stockholmsbörsens breda OMXS-index backade 0,3 procent. Ett stundande nyval i Italien spökar på börserna efter beskedet att den tilltänkta regeringen har kastat in handduken.

Ur svensk horisont märks en fortsatt kraftig nedgång för Telia som backade 1,7 procent, detta i spår av fredagens nyhet om att Telia för samtal om att köpa Bonniers-koncernens tv-del. Till dagens förlorare hör också H&M, vars aktie backade 1,9 procent.

Bland övriga storbolag vars aktier rörde på sig finns skogsbolaget SCA med en uppgång på 1,2 procent. Bolagets hygienavknoppning Essity föll i stället med 1,8 procent.

ANNONS

Skandalomsusade Fingerprint steg 1,7 procent inför tisdagens stämma.

På de europeiska storbörserna backar Frankfurts DAX-index med 0,4 procent medan CAC-index i Paris noterar också nedgång, minus 0,6 procent. Londonbörsen håller stängt i dag.

Milanobörsen har åkt berg- och dalbana med en kraftig uppgång under morgonen med två procent som därefter förbyttes i nedgång med lika mycket, minus 2,0 procent.

TT

ANNONS