Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Droger i fokus för polisen i helgen

Polisen beskriver den gångna helgen som normal. I deras värld innebär det bland annat ett flera fall som beror på drogmissbruk.

Under natten till söndagen var det bland annat stökigt på en adress på Grönevångsvägen när ambulansen skulle ta hand om en patient. Denne misstänks ha varit påverkad av droger därför togs prov för att undersöka det när man var framme på sjukhuset. Polisen tog med sig ytterligare två personer i 20-årsåldern från platsen, de misstänks för fylleri och narkotikabrott.

Hämtningen skedde strax före klockan 4 på natten. Knappt en timme tidigare tog polisen med sig en man i 20-årsåldern från Storgatan i centrala Halmstad för provtagning. Han visade tydliga tecken på narkotikapåverkan. Det slutade med att patrullen skrev en anmälan om eget bruk av narkotika.

Under lördagskvällen stoppades en bilist på länsväg 507 vid Våxtorp för kontroll. Föraren var en man i 50-årsåldern som blåste positivt i polisens sållningsinstrument. Han fick också följa med för provtagning på polisstationen.

Under natten till söndagen inträffade det dessutom ett större bråk vid en restaurang på Kungsgatan i Varberg. En ordningsvakt som följde efter en misstänkt gärningsman ska enligt en polisanmälan ha blivit slagen. Även i Falkenberg stoppade polisen en man som misstänks för att ha kört berusad. Han stoppades en stund efter midnatt i sin bil på Skolvägen och togs med för provtagning.