Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Cheferna kan betala själva”

Golfavtal samt mänskliga, och djuriska, ligister är saker som irriterar läsarna i dagens spalt.
Höga löner. Cheferna i de kommunala bolagen borde kunna betala sina golfrundor själva, tycker Fred Johansson.

– Jag blir fly förbaskad när jag läser om sponsringen av Halmstad golfklubb.

– Varför ska cheferna spela golf för skattebetalarnas pengar? Och vad har flygbolaget att komma med när de samtidigt klår HFAB:s hyresgäster på pengar?

Fred Johansson syftar på att de vinstgivande kommunala bolagen får skicka pengar till förlustbolagen inom den nybildade kommunala koncernen Halmstad rådhus AB.

Norgehistoria? Avtalen med golfklubben i Tylösand skulle kunna vara ett skämt. Åtminstone var det John Bouvins (han är bosatt i Norge) första tanke när han läste artikeln i HP.

– Det här borde vara sista spiken i kistan för kommunens makthavare. Jag är förvånad över Halmstadsbornas tolerans mot maktmissbruk, säger han.

Förstörelse. I lördags natt blev Elsie Henriksen i Hyltebruk av med en porslinskula som prydde hennes trädgård. Hon hittade den på söndagen 20 meter från tomten, sönderslagen i tusen bitar.

– Vad är det för glädje med att göra så? Om någon hade tagit kulan för att sätta i sin egen trädgård hade jag faktiskt haft mer förståelse, för då hade den i alla fall kommit till nytta. Men denna meningslösa förstörelse begriper jag mig inte på, säger hon.

Vem som ligger bakom vet inte Elsie Henriksen.

– Men det var fest i OK-stugan som ligger härintill så jag ska kontakta föreningen för att se om jag kan få reda på något, säger hon.

Elsie Henriksen har bott i sitt hus i 37 år, men aldrig blivit av med något, eller fått något förstört förut.

Djurvandaler? På tal om förstörelse så lanserar en kollega till jourhavande reporter en alternativ förklaring till de förstörda blommorna utanför Bergsgårds förskola.

Det kan vara rådjur som är de skyldiga eftersom dessa, allt enligt samma källa, inte biter av blommorna som harar och kaniner gör, utan drar upp dem ur jorden, vilket alltså skett vid förskolan.

Kissekatter. Lösspringande katter på Vallås kissar och bajsar i sandlådorna, vilket fått Karl Olsen att reagera.

– Sen kommer barnen och sätter sig och gräver i sanden med bajset. Det är förfärligt.

Karl Olsen har påpekat saken för fastighetsägaren HFAB och miljö- och hälsoskyddskontoret.

– De säger att det inte är deras sak. Man kan inte förbjuda folk att ha katter säger de.

Katterna är inte vilda eftersom de har halsband, enligt Karl Olsen som en gång fick sina guldfiskar uppätna av grannens katt.

Fel bolag. Miljöinspektör Arne Hansson hade inte alla hjärncellerna i topptrim i går när han uttalade sig i spalten.

Han påstod nämligen att det var Sydved som hade anmält att man tänkte kemikaliebehandla virkesupplagen. Men bolaget det handlar om heter Södra skogsägarna.

– Javisst är det så. Jag borde ha tagit fram pappren med ansökan och kollat innan jag uttalade mig, säger en ångerfull Arne Hansson.

Sydveds virkesinköpare i Halmstad, Eddie Nilsson , som påpekade misstaget förklarar varför hans bolag inte tänker använda kemiska medel mot insektsangrepp på virket.

– Vi har inte så stora lager som Södra och därför hinner vi forsla allt till industrin före den 15 juli då Skogsstyrelsens respit upphör. Det är först runt den

1 augusti som de nya insekterna börjar kläckas och riskerar att angripa granen.

Eddie Nilsson är noga med att klargöra att han inte är kritisk mot Södra skogsägarnas bekämpning.