Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/20

Brand på Falkenberg Strandbad

En brand bröt ut på Falkenberg Strandbad under lördagskvällen. Hotell- spa- och konferensanläggningen fick utrymmas. Nu har hotellet sanerats.

Vid 21-30 tiden på lördagskvällen kom de första uppgifterna om branden som brutit ut på Falkenberg Strandbad.

– Det brinner i huset och skorstenen, säger ett vittne på platsen.

Ett stort räddningspådrag fanns på plats vid hotell- spa- och konferensanläggningen under kvällen.

Hallands Nyheter pratade med Helene, Malin, Linda och Sofie som var på plats på Falkenberg Strandbad för en lugn spa-helg.

– Vi satt i restaurangen när vi kände röklukten, säger de.

Fick utrymmas

Då tog de sig mot en trappa, men möttes av rök och förstod att de skulle bli tvugna att ta en annan väg ut.

De berömde personalen på anläggningen som var hjälpsamma och gav värmande filtar till gästerna, som tvingades lämna byggnaden.

Vid 22:30-tiden hölls ett informationsmöte för gästerna där personalen förklarade att de hade någon information om orsaken till branden och när gästerna kan återvända in i byggnaden.

Personalen kontrollerade också hotellets gästlista och bockade av alla gäster och bjöd på kaffe och te.

Startade i kamin

Branden uppges ha börjat i en kamin som fått för mycket ved och personal ska ha försökt att släcka elden med en handbrandsläckare. Räddningstjänsten larmades till platsen för att kontrollera och upptäckte då att det fortfarande brann i skorstenen.

– När vi kommer ner inser vi att det är en soteld och med risk att det sprider sig vidare i trossbotten, säger Johan Wallin.

– Det var rätt så mycket rök, men jag tror att de hade utrymt allt när vi kom fram till platsen, säger Johan Wallin.
När branden var helt släckt kunde gästerna återvända till sina hotellrum och sova över där. Tack vare branddörrar så hade röken inte spridit sig till rummen.

– Jag hade ringt runt till grannhotellen och bokat upp rum där om det var gäster som inte kände för att sova hos oss efter allt som hänt, det var bara gäster från tre rum som gjorde det, säger Anders Nilsson, vd för Falkenberg Strandbad.

Några grupper som kommit med bussar för att se julshowen åkte hem.

En saneringsfirma har hållit på hela natten och fortsätter nu på söndagsmorgonen med att städa upp efter pulver- och skumsläckare. Så kallade rökätare används för att få bort röklukten. Vid tiotiden var de så gott som klara.

Har öppet som vanligt

– Vi har bestämt oss för att ställa in dagens julbrunch med anledning av det inträffade men hotellet kommer att ha öppet som vanligt, säger Anders Nilsson.

När HN pratade med honom var han på väg till hotellet för ett sambandsmöte. Om och hur gästerna ska kompenseras är något de ska diskutera. De kommer också att ringa runt till alla gäster, cirka 200 personer. Hotellet var nämligen fullbelagt så när som på ett rum.

– Vi är tacksamma för att gästerna lyssnade på oss.

Någon brasa i lobbyn kommer hotellets gäster inte kunna njuta av fram till jul. Mellan den 18 och den 29 december hålls julstängt och då kommer braskaminen att fixas.