Benediktsson och Yohio direkt till final

Ellen Benediktson – Sveriges nya sångfågel. Hennes Songbird gick tillsammans med Yohios To the end till final i Melodifestivalens första deltävling. – Allt stämde, säger Ellen Benediktson.

ANNONS
|

Efter att hårt förhandstippade Helena Paparizou gått till Andra chansen var det upplagt för skräll. Ellen Benediktson, 18-årig debutant från Limhamn, hade sjungit sig rakt in i det svenska folkets hjärtan med den avskalade, finstämda Songbird.

– Jag har aldrig varit så inne i låten som i kväll, aldrig känt mig så känslomässigt knuten till den. Jag tror att det märktes, säger Ellen som förklaring till varför just hon knep alla röster.

Kan man frammana den känslan?

– Vet inte, jag har faktiskt aldrig känt så här starkt. Jag grät så fort jag hade sjungit klart.

Att Songbird, en enkel akustik ballad, tog sig vidare bland disco, arenarock och svulstiga produktioner skulle kunna ses som en seger för sången. För rösten.

ANNONS

– Det är modigt på sätt och vis och väldigt naket, allt ska ju sitta och det hörs om det inte gör det. Och eftersom jag är debutant så kan jag tänka mig att folk tyckte det var strongt det jag gjorde.

Du har verkat helt kolugn under hela veckan, har du varit det?

– Ja, faktiskt. Det är klart att det påverkar en allt som händer under den här veckan, all cirkus runtomkring, men på scen har jag känt mig säker, säger Ellen Benediktson som nu får vila i fem veckor till finalen i Friends Arena den 8 mars.

Då får hon med sig Yohio, förra årets tvåa, som kunde lita på sin starka fanskara även i år.

– Det är såklart riskfyllt att ställa upp året efter man kommit tvåa och fått folkets röst, men jag var aldrig orolig. Mina fans är med mig. Nu vet jag ju inte var jag slutar i finalen, men första hindret är avklarat, säger Yohio som kände sig mycket nöjd med sin egen insats under lördagskvällen.

– Jag har ett år i ryggen och tyckte det kändes mycket bättre i år än förra året. Säkrare.

Mot slutet av To the end kastade Yohio ett eldklot, ett stunttrick som utmålats som oerhört farligt under veckan. Han klarade dock prövningen med livet i behåll.

ANNONS

– Det brände lite grann, men jag gillar det. Jag fick känna att jag lever, säger Yohio.

ANNONS