Avsnitt 6: Niklas Söderström: ”Smockan ska hänga i luften på varje träning”


– Det finns en del agenter som bara jagar tusenlappar. …Niklas Söderström, sportchef i Halmstad Hammers, avslöjar i veckans sportpodd ”Bakom rubrikerna” spelet bakom värvningar och lagbygge.

ANNONS
|

I år är det 20 år sedan som han kom till Halmstad Hammers. Först backjätte, sedan konkurs, comeback som spelande tränare i Sannarps HC, tränare i Hammers och numera – sportchef.

Mycket vatten hunnit bli is sedan dess och Fagerstasonen och livskamraten Birgitte Isaksson har blivit Halmstadbor på riktigt.

– Jag skulle väl egentligen till Ängelholm och Rögle, men det var Birgitte som blev förälskad i staden så när Uffe (den dåvarande tränaren Weinstock) ringde så vi hamnade här. Och blev kvar, ler Niklas.

Just nu pågår Hammers lagbygge inför nästa säsong, där nio spelare i nuläget är klara.

ANNONS

Men många har lämnat, senast Alexander Andersson till Tegs SK, och vissa tilltänkta förstärkningar meddelar inte ens att de valt bort Hammers som senast Måns Krämer i Hanhals.

– Vi hade honom här på besök mindre än 24 timmar innan och skulle ge ett kontraktsförslag när vi fick läsa på nätet att han var klar för Vimmerby. Då blir man förbannad.

– Vi vill vara ärliga och ha raka rör och köper naturligtvis att spelarna väljer andra klubbar. Men då ska man få det beskedet själv och inte behöva läsa det på annat håll, säger Söderström som inte har mycket till övers för vissa agenter:

– Nej, de flesta är bra, men det finns en del agenter som bara jagar tusenlappar.

Skickas fram för utskällningar

I veckans avsnitt berättar Niklas Söderström även om kända utländska spelare som han och Hammers erbjudits, vilka spelare han letar efter, hur läget är kring profiler som Martin Pärna och Sebastian Åkesson, varför han skickas fram när det är dags för utskällning och tusenlapparna på spel i bussen när han själv var spelare.

Lyssna på tidigare avsnitt av Bakom rubrikerna här:

LÄS MER:Avsnitt 5: ”Tickan” om vägen tillbaka efter cancern och stundande SM-finaler

LÄS MER:Avsnitt 4: Legendaren får ny roll när HBK tar nästa steg mot eliten

LÄS MER:Avsnitt 3: ”VARa eller inte VARa och sporten som dödar”

LÄS MER:Avsnitt 2: Stjärnparet Jona Vigfusdottir och Marcus Nilsson om Hylte/Halmstads dubbla guldjakt

LÄS MER:Avsnitt 1: Då behövde HBK-tränaren polisbeskydd

ANNONS