Årets turistsäsong långt över förväntan

Trots ostadigt väder i sommar, var solen och värmen på besök under högsäsongsveckorna i juli. Det har bidragit till att turistsäsongen blivit bra i Halmstad, och på vissa håll även bättre än i fjol.

ANNONS
|

– Helt otroligt är vi redan nu har lyckats spräcka totalen för antalet besökare förra året i augusti, och det är två veckor kvar, säger Malin Ågren som är turistbyråchef på Halmstad turistbyrå.

Det har varit en bra turistsäsong på de flesta håll i kommunen. Hotell, campingar och restauranger har varit fullbokade under högsäsongen, och det fina vädret i juli bidrog till att turister har strömmat in.

– Vi har fått in många spontanbesökare som velat ha boende. Det har varit lite knivigt att boka in dem ibland eftersom att nästan alla hotell i stan har varit fullbokade, säger Malin Ågren.

ANNONS

Hon berättar att säsongen hittills har varit över förväntan. I juni hade byrån cirka 1000 besökareoch under juli så många som 15 000.

– Trenden för turistbyråer i landet är att antalet besökare minskar för att fler använder internet och sociala medier. Men här fortsätter besöken att öka av någon anledning, många vill ha vår expertis, säger hon.

Även Hagöns camping och Halmstads camping har haft en bra turistsommar. Marie Knutsson som är platschef på båda dessa berättar att de till och med har fått använda reservcampingen på Hagön.

– Det har gått jättebra i år. Juli var en väldigt bra månad. Halmstads camping hade extremt mycket tältare i år och Hagön har varit fullsatt, säger Marie Knutsson.

Under högsäsongsveckorna hade Halmstads camping cirka 100 till 120 tält bokade per natt.

– Det fina vädret i juli bidrog till att spontancamparna kom hit, säger hon.

Hotel Tylösand hade en ganska annorlunda säsong enligt hotellets vd Elisabeth Haglund. Den började ganska trögt, men sedan slog det på rejält.

– Det var ganska dåligt väder och kallt de första dagarna i juli. Men sedan blev det jättebra, det fina vädret kom och det var bra beläggning på både restaurangerna och hotellet, säger hon.

ANNONS

Elisabeth Haglund berättar att deras verksamhet självklart påverkas av vädret, men att det oftast kommer turister till dem även fast vädret sviker.

– Säsongen har varit lika bra som förra året. Eftersom att vi har fyra restauranger, två ute och två inne så är det klart att färre sitter på de där ute om det är sämre väder, säger Elisabeth Haglund.

Hon berättar att deras konferenssäsong redan har satt igång.

– Vi har precis haft säsongsavslutning för sommaren, och redan dagen efter kom de första konferensgästerna, säger Elisabeth Haglund.

ANNONS