Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Allt fler vill förändra utseendet

Har du förstorat läpparna, förlängt ögonfransarna eller gjort en kosmetisk tatuering? I så fall är du inte ensam. Allt fler Halmstadbor vill fixa till sitt utseende.

Skönhetsbranschen har exploderat de senaste åren och allt fler salonger och kliniker har öppnat.

Alla inom branschen som HP har varit i kontakt upplever samma sak – att många Halmstadbor vill förbättra sitt utseende.

– Vi ser en stor ökning, både bland kvinnor och män. Det går att se en tydlig trend i att allt fler vill ha en quick fix, de vill se resultat direkt, säger Cecilia Thorén, delägare av Spa Halmstad face & body.

Vanligare än man tror

Cecilia Thorén och Elin Holmén, som även hon är delägare, berättar att allt fler ”vanliga människor”, i alla åldrar bokar tider.

– Det är inte bara kändisar och personer i Stockholm som gör det, det är mycket vanligare än vad man tror. Men de flesta som kommer hit vill rätta till, inte förändra, säger Elin Holmén.
– Det är inte lika mycket hysch hysch om att man gör det längre, säger Cecilia Thorén.

LÄS OCKSÅ: Tilda och Louise fixade läpparna

De båda tror att den stora ökningen av skönhetsbehandlingar beror på att tekniken har blivit bättre och inte innebär lika stora risker som förr. Men även då kunskapen om behandlingarna har blivit större.

– Allt fler har fått upp ögonen för att korrigera små skönhetsmissar. Det kan vara ett ärr, mörka ringar under ögonen, en rynka eller något annat, säger Elin Holmén.

Mest populära behandlingarna

Det finns många salonger, kliniker och span i Halmstad som gör både injektionsbehandlingar och mindre skönhetsingrepp. Några av de mest populära behandlingarna bland Halmstadborna är botox, restylane och kosmetiska 3D-tatueringar.

– Botox används för att släta ut huden och få bort rynkor. Restylane för att ge volym på bland annat läppar och kindben. 3D-tatueringar görs ofta som ögonbryn, säger Cecilia Thorén.

Finns det något negativt med branschen?

– Branschen är inte så kontrollerad. Det dyker hela tiden upp oprofessionella ställen eftersom det inte finns några regler eller lagar om vem som får utföra behandlingarna. Det kan vara personer helt utan utbildning, säger Elin Holmén.

Hon menar att de misslyckade resultaten, som ofta syns i medier, är gjorda av personer på kliniker och salonger utan professionell utbildning eller erfarenhet.

– En läkare kommer hit var tredje månad och gör alla våra injektionsbehandlingar, så det kan hända att kunderna får vänta ett halvår på en tid, säger Cecilia Thorén.

På salongen

När HP besökte salongen i Halmstad var 25-åriga Julia Berggren där och gjorde en ögonfransförlängning. Hon berättar att hon i snitt lägger 500 kronor vid återbesök och nästan det dubbla när hon behöver ett nytt set fransar.

– Jag har gjort det här var tredje vecka i nästan fyra år. Det är väldigt skönt att slippa ta mascara varje dag, säger hon.

Avancakliniken är en av klinikerna i Halmstad som alltid har läkare och sjuksköterskor på plats som kan utföra injektionsbehandlingar. Birgitta Taltavull, som är sjuksköterska på kliniken, gör ofta fillers.

– Branschen har en konstant ökning varje år. Vi upplever att allt fler personer vill slippa kniven, de permanenta resultat som plastikkirurgi ger.

Hon menar att deras kunder uppskattar att kunna ha mer kontroll.

– Kunderna känner att de är herrar över sin egen situation i dag. Och de är oftast väldigt pålästa på det som de vill göra innan de kommer hit, säger hon.