Arkivbild
Arkivbild Bild: Hallandsposten

Äggkastning på E6 - polisen befarar copycats

Under måndagen utsattes en tysk medborgare för äggkastning på E6 i höjd med Laholm. Polisen befarar att gärningspersonerna inspirerats av stenkastarna på E65 mellan Malmö och Ystad, som gäckat Skånepolisen under sommaren.

ANNONS
LocationE6, Laholm|
|

En tysk medborgare färdades på E6 i riktning mot Laholm när han fick syn på två ungdomar ståendes på bron avfarten till Vallbergavägen. Ungdomarna stod redo med ägg som sedan kastades mot bilen. Äggen orsakade bucklor på bilens tak.

Föraren svängde av för att leta rätt på ungdomarna, men väl uppe på bron syntes ingen till.

– Det är en enskild händelse än så länge, men vi får hålla koll på om det eskalerar, säger Christer Andersson på Laholmspolisen

Copycats

Christer Andersson är rädd för att äggkastarna på E6 har inspirerats av de som kastat sten på danskregistrerade bilar som färdats mellan Malmö och Ystad. Där har hitintills 116 bilar drabbats av stenkastning och flera har skadats.

ANNONS

– Det man direkt kopplar är ju till det som händer på E65. Inspirationen har ju kommit någonstans ifrån. En gång är ingen gång, men vi får följa händelseutvecklingen.

– Ägg tar ju inte samma skada, det går inte genom rutan. Men det ena kan föda det andra. Så visst, en liten oro finns det. Men i nuläget har det bara skett en gång och då kan det vara ett pojkstreck som vilket som helst, avslutar Christer Andersson.

LÄS MER:30 000 i belöning för tips om stenkastare

LÄS MER:Svensk polis tackar nej till danska kameror

ANNONS