”30 borde vara lägre”

ANNONS
|

Godmorgon! Trafikanter i hela Halmstad håller sig i skinnet de här dagarna. Övervakningen på Skeppargatans 30-sträcka visar att de lägre hastigheterna inte är något skämt.

Sänk mer. 30-skyltningen runt om i Halmstad överraskar många bilister. Därför villHans Hedberg att tekniska kontoret ska göra allt som går för att trafikanterna ska kunna uppfatta skyltarna.

– Sänk skyltarna så att de kommer i blickfånget, där man tittar på gatan. 30-skyltarna borde sitta lägre, inte som nu upp till två meter över vägbanan. Jag har precis varit i Frankrike och där är skyltningen mycket tydlig. Det går inte att missa någon information, säger Hans och pekar på det goda exemplet vid infarten till Flygargatan från Slottsjordsvägen.

ANNONS

– Där sitter skyltarna lägre och är mycket lättare att se, konstaterar han och funderar vidare över om begränsningen verkligen är rätt på alla ställen när det nu talas om att begränsa hastigheten på fler ställen i stan:

– Cyklisterna pinnar ju på rätt bra och åker ifrån en. Och hur blir det med bussarna? Ska de följa hastighetsgränserna får de väl göra om alla tidtabeller.

– Bussar kan vara ett kapitel för sig. Där jag bor är det just kollektivtrafiken som tycks ha svårast för att hålla 30-gränsen. Men de är inte ensamma syndare. När det handlar om fortkörare i bostadsområden är det oftast de boende själva som utgör den största farans.

Nästa steg? Vad kommer härnäst, efter hastighetsregleringen till 30, undrarKermit Andersson i Halmstad.

– Ska vi göra som de gjorde i Norge när bilen kom dit, att tvinga en man att gå före och varna för att det kommer en bil? 30 vid skolor och dagis är bra, men i resten av trafiken är det idiotiskt, tycker han.

Dålig ersättning.Laila Johansson i Våxtorp är mycket besviken på att man numera erbjuder ersättningsmediciner i stället för de preparat som skrivits ut. I hennes fall handlar det om magmedicinen losec.

ANNONS

– När jag kom till apoteket erbjöd de en annan, billigare. Ville jag ha min vanliga skulle jag inte få någon rabatt. Men ersättaren är inte lika bra.

– Vet läkarna vad de nya medicinerna går för. De borde prova så får de se. Min nya hjälper inte alls lika bra, säger hon besviket.

Mer trafik. De allvarliga problemen när bilister kör på fel håll på motorvägarna har uppmärksammats av två händelser i Halland nyligen. Efter det har vägverket lovat att göra trafikmiljön vid på- och avfarterna bättre. MenKarl-Olof Olsson i Veinge tror inte att det räcker att måla vägarna eller skylta bättre.

– Jag skulle vilja föreslå att man sätter upp röda ljussignaler som blinkar frenetiskt om man råkar köra på motorvägen på fel håll.

Han tycker själv att det finns platser kring motorvägarna i Halland där det är lätt att begå misstag.

– Själva konstruktionen är dålig. Det räcker inte med bättre skyltning. Det skulle kunna vara kraftiga ljudsignaler också, tycker Karl-Olof Olsson.

Bra eller dåligt, vad tycker du? Eller vill du ta upp något annat, som den stundande Halloweenterrorn, dålig snöröjning eller bara ge ett värmande ord på vägen. Här är det fritt fram!

ANNONS

ANNONS