Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nedåt på börsen. Bildmontage.

Stockholmsbörsen backade något

Efter en svag återhämtning och ett par timmar i sidled stängde börsen nedåt på tisdagen. På de ledande Europabörserna var det också minus.

När Stockholmsbörsen stängde hade det breda OMXS-indexet sjunkit 0,4 procent till 536,3.

Telekombolaget Telia och klädjätten H&M ledde nedgången av storbolagen och backade med 1,0 procent respektive 2,9 procent. Ericsson sjönk 0,7 procent och byggjätten Skanska 1,1 procent.

Kredithanteringsföretaget Hoist störtdök 28,4 procent. Finansinspektionen har ändrat reglerna gällande riskvikter på förfallna fordringar, något som påverkar Hoist.

Rapporterande klädjätten MQ backade 1,9 procent. Bolaget aviserade i samband med delårsrapporten att man behöver utöka åtgärderna för att förbättra lönsamheten.

Industrisektorn hörde till vinnarna och Alfa Laval steg mest av storbolagen, upp 1,2 procent, följt av Atlas Copco, plus 1,0 procent och ABB, upp 0,9 procent.

Spelbolaget Cherrys aktie rusade 18,8 procent efter att ett konsortium med Bridgepoint i spetsen lagt ett bud på bolaget med en budpremie på 20 procent jämfört med stängningskursen den 17 december.

Londonbörsens FTSE-index sjönk 1,1 procent, DAX-index i Frankfurt backade 0,3 procent och CAC-index i Paris föll 1,0 procent.