Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fyra personer, varav en anställd som specialist på marknadsövervakning på Nasdaq Stockholmsbörsen, misstänks för grova insiderbrott. Arkivbild
Fyra personer, varav en anställd som specialist på marknadsövervakning på Nasdaq Stockholmsbörsen, misstänks för grova insiderbrott. Arkivbild Bild: Linus Sundahl-Djerf/SvD/TT

Misstänkt börssvindlare släppt

En av de tre personer som sedan två veckor suttit häktade misstänkta för grova insiderbrott, med koppling till Stockholmsbörsen, har försatts på fri fot.
Två av de totalt fyra misstänkta i härvan är kvar i häkte.

Kvar i häktet sitter bland annat den utpekade huvudmannen, som är anställd som övervakningsspecialist på Nasdaq Stockholmsbörsen.

Kammaråklagare Pontus Hamilton på Ekobrottsmyndigheten (EBM), har till på fredag förmiddag på sig att begära omhäktning av de två som fortfarande sitter i häkte.

En fjärde misstänkt i härvan är också misstänkt, men försattes på fri fot efter förhör – utan att passera häktet – i ett tidigare skede i utredningen.

Finansinspektionen (FI) har efter åklagarmyndighetens razzia mot börsen för drygt två veckor sedan inlett en utredning av om Stockholmsbörsen brustit i sina rapporteringsskyldigheter i samband med bland annat de transaktioner som gjorts i härvan.

Stockholmsbörsen har uppgett att man samarbetar med både polisen och FI och dessutom har inlett en internutredning.

De misstänkta transaktionerna rapporterades in av banker till FI, som i sin tur anmälde de misstänkta insiderbrotten till EBM.