Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christer Fogelmarck, vd för Parks & Resorts (Gröna Lund), Karin Wanngård (S), finansborgarråd Stockholm stad, och Björn Ulvaeus presenterar en satsning på området kring Allmänna gränd på Djurgården.

Miljardsatsning på Djurgården

Djurgården i Stockholm är redan ett populärt turistmål, men nu gör Björn Ulvaeus tillsammans med Stockholms stad och Gröna Lund en stor satsning på att lyfta Djurgårdens attraktionskraft ytterligare. Sammanlagt satsas drygt en miljard kronor.

- Hyde Park och Central Park är ingenting mot Djurgården, fast det vet de inte i utlandet. Vid min ålder gör jag bara det jag brinner för och jag brinner för att vara med och utveckla musik- och nöjesutbudet här och hjälpa till att marknadsföra Djurgården som en av världens mest spännande upplevelsedestinationer, säger Björn Ulvaeus.

Abbamuseet expanderar

Abbamuseet med tillhörande hotell, kallat Pop House, expanderar och tar ett språng in i den nya tekniken. Den nya delen, med entré mot Allmänna gränd, ska öppna våren 2019. Investeringen beräknas uppgå till 350-400 miljoner kronor.

- Vi håller på med ett projekt i den virtuella världen. Vi håller på att förflytta Abba in i den virtuella världen, det vill säga teknologier som virtual reality, augmented reality, digital humans och artificiell intelligens, säger Ulvaeus.

Stockholms stad satsar 340 miljoner kronor på att bygga ut Liljevalchs konsthall.

Fantastisk tillgång

- Djurgården är en fantastisk tillgång för Stockholm och för besöksnäringen. Att utveckla Djurgården gör att ännu fler besökare får möjlighet att komma hit men också få en positiv erfarenhet av Stockholm. Att vi samarbetar med det privata näringslivet ihop med kommunen gör att det kommer att bli väldigt bra, säger Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård (S).

Samtidigt ska Gröna Lund byggas ut genom att en stor parkeringsplats i granntomten tas i anspråk. Just nu pågår också en renovering av en del av nöjesparken, en satsning på 400 miljoner kronor. Expansionen, som beräknas inledas 2020, kommer att kosta minst en miljard kronor.