Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stockholmsbörsens OMXS-index stängde oförändrat från fredagen. Arkivbild.

Ericsson tyngde Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen inledde handelsveckan med att backa något, men kurserna hämtade sig och det breda OMXS-indexet stängde oförändrat. Även på de ledande Europabörserna var rörelserna små.

Ericssons B-aktie tyngde med ett kursfall på 1,2 procent – trots att analytiker på investeringsbanken Goldman Sachs höjt sitt riktpris på telekomtillverkaren inför onsdagens delårsrapport. Riktpriset höjdes samtidigt som kinesisk affärspress enligt nyhetsbyrån Reuters rapporterat att myndigheter i Kina har inlett en utredning av Ericssons licensieringsverksamhet.

Gruvkoncernen Lundin Minings aktie lyfte 4,0 procent sedan bolaget gjort upp om att köpa en guld- och koppargruva i Brasilien för 7,4 miljarder kronor.

Clas Ohlsons aktie steg 0,7 procent sedan butikskedjan redovisat en försäljningsökning till 605 miljoner kronor för mars månad, upp 4 procent jämfört med samma månad i fjol. Drygt 5 procent av försäljningen kom från nätbutiken.

Ståltillverkaren SSAB:s B-aktie tappade 1,0 procent sedan analytiker på SEB sänkt såväl riktpris som rekommendation.

Börshumöret i omvärlden var i övrigt relativt gott sedan USA:s finansminister Steven Mnuchin uttalat sig positivt om handelssamtalen med Kina. Starka kinesiska exportsiffror välkomnades också av många investerare.

Men rörelserna på de stora Europabörserna var måttliga. DAX-index i Frankfurt steg 0,2 procent och CAC40-index i Paris gick upp 0,1 procent. Londonbörsens FTSE-index stängde oförändrat.