Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bram Schot tillträder som vd för Audi vid årsskiftet. Han har varit tillfällig vd sedan företrädaren Rupert Stadler greps för inblandning i dieselskandalen i somras. Arkivbild

Bram Schot ny vd på Audi

Bram Schot blir ny vd på Audi och tillträder tjänsten 1 januari. Han har fungerat som tillfällig vd sedan Rupert Stadler greps och sattes i husarrest i somras för misstänkta brott i samband med Volkswagenkoncernens dieselskandal. Stadler har också sparkats från Audi.

"Med tillsättandet av en ny vd har vi lagt en viktig grund för Audis framtida inriktning. Som interim vd har Bram Schot redan gjort ett övertygande arbete under de senaste månaderna. Han har varit pådrivande när det gäller kulturella förändringar i teamet och har tacklat aktuella utmaningar", säger Herbert Diess, koncernchef för Volkswagen Group och styrelseordförande för Audi AG i ett pressmeddelande.

Schot kommer temporärt även att ansvara för försäljning och marknadsföring på Audi. Han blir också högste chef för Ducati, Lamborghini och Italdesign Giugiaro.

Enligt tyska medieuppgifter kommer rättegången mot Rupert Stadler att inledas till sommaren.