Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Securitas redovisar delårssiffror för det andra kvartalet. Arkivbild.

Bättre än väntat för Securitas

Säkerhetsjätten Securitas gör ett starkt kvartal och överträffar marknadens förväntningar med en högre vinst och en starkare försäljningstillväxt än väntat.

Bolagets vinst före skatt landade på 1 102 miljoner kronor för det andra kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 973 miljoner kronor för samma period året före.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 1 078 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning.

Vidare visar Securitas på en organisk försäljningstillväxt på 7 procent, drygt en procentenhet bättre än vad analytikerna hade räknat med, enligt en Reutersenkät. För ett år sedan uppgick försäljningstillväxten till 3 procent.

Bolagets omsättning uppgick till 25 466 miljoner kronor, jämfört med 23 031 miljoner kronor ett år tidigare. Här låg analytikernas förväntningar på 25 011 miljoner.

"De affärsmässiga förutsättningarna under det andra kvartalet liknar de i det första kvartalet med goda makroekonomiska förutsättningar på våra huvudmarknader. Vi bedömer att vi växte snabbare än säkerhetsmarknaden generellt, och vår förmåga att leverera heltäckande säkerhetslösningar är en konkurrensfördel", kommenterar Securitas vd Magnus Ahlqvist i delårsrapporten.

Bolagets aktie ökar 2,5 procent på Stockholmsbörsen strax efter rapportsläppet.