Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nya (vilt)mål i sikte. Jesper Nyberg, Unnaryds SPSK, är uttagen i det svenska landslag som åker till EM i Ungern i slutet på februari.

Nyberg uttagen till EM

Han var på vippen att skjuta hem en individuell EM-medalj redan i fjol, som förstaårssenior. Nu får Jesper Nyberg en ny chans. Storskytten från Unnaryd blev på tisdagen uttagen till luftvapens-EM i Ungern.

– Jag har skjutit bra i vinter så det var väl inte jätteförvånande. Men det var kul att vi blev tre så vi kan ställa upp i lagtävlingen, säger Nyberg som tillsammans med rutinerade Emil Martinsson samt Pontus Thuresson kommer representera Sverige i viltmål (running target).

Mästerskapet avgörs om en dryg månad, den 24-27 februari, i Györ, Ungern. Tävlingen går inomhus och från tio meter, regelbundna samt mixade lopp.

– Detsamma gäller i lag, så det blir två tävlingar individuellt och två i lag.

21-åringen, som tävlar för Unnaryds SPSK, hade i fjol en succéartad säsong som förstaårssenior. Han missade visserligen, med knapp marginal, EM-medalj individuellt men på SM knep han dubbla guld och totalt fem medaljer vilket han senare krönte med ett lag-silver på EM i Slovenien. Nu ställer Nyberg in siktet på nya EM-medaljer.

– Jag är fortfarande ganska ny och individuellt är det alltid svårt. Men jag får försöka även om chansen kanske inte är så stor. Fast i lagtävlingen kan det gå bra om alla är på topp, då kan det räcka till medalj.

Hur mycket betyder det att du nu har rutin från två EM?

– Det gör mycket för skytte handlar mycket om rutin. Att kunna hantera nervositeten som kommer.

Är du även en bättre skytt nu?

– Ja. Framför allt jämnare.

En tävling, GP i Eskilstuna, återstår innan EM. Som i sin tur blir ett avstamp inför årets huvudnummer, VM i Tyskland i maj.