Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emmelie Bolinder och Sebastian Andersson på ICA Maxi Flygstaden berättar att de nya kylarna innebär ett stort lyft både för kunder och butik.

Nya kylar breddar sortimentet på Maxi Flygstaden

ICA Maxi Flygstaden har under de senaste veckorna bytt ut i stort sett samtliga kylar i butiken till mer moderna och energisnåla versioner. Samtidigt har de skapat en 30 procent större yta för alla färska kylvaror. ”Det är en storsatsning som gör att vi kan ta in mer av det kunderna efterfrågar”, säger driftschefen Fredrik Nilsson.

Sebastian Andersson, som är avdelningschef för ost, fisk och färdigmat, får ofta frågor från kunder om olika varor när han rör sig i gångarna på ICA Maxi Flygstaden.

– Om vi inte har vad de frågar efter har vi tydliga rutiner för att fånga upp det. Varje gång en produkt efterfrågas som inte finns i vårt sortiment skriver vi upp den på en tavla för kundönskemål. Denna går vi igenom varje dag, berättar Sebastian.

Storsatsar på vegosortimentet

Den större ytan för de nya kylarna innebär konkret att det som står uppskrivet på tavlan för kundönskemål nu snabbare kan bli verklighet.

– Vi kan ju inte ha tio olika märken av en viss typ av korv, men vi kan bredda utbudet rejält och bli mer flexibla i vad vi tar in. Till exempel storsatsar vi på vårt vegosortiment, vilket vi velat göra länge – och nu finns utrymmet, säger Fredrik.

LÄS MER: Allt om ICA Maxi Flygstadens spännande ombyggnad

– Många kunder upptäcker varor i samband med populära matlagningsprogram på tv eller via influencers på nätet, då vill ju vi kunna vara snabba med att ta in det i sortimentet, så det här känns jätteroligt, säger Emmelie Bolinder, avdelningschef för kött och chark.

Mer fågel och dessertostar

För tillfället har hon grillsäsongen i bakhuvudet. De nya kylarna kommer väl till pass när kol- och gasolgrillarna nu rullas fram runt om i Halmstad.

– Nu har vi ju möjlighet att utöka sortimentet när det gäller färdigmarinerat. Bland annat kommer det finnas fler varianter av kyckling. Vi ser ju att det blir allt vanligare att äta nyttigare och lite mer magert kött, som fågel, berättar Emmelie.

Nu finns fler dessertostar på ICA Maxi Flygstaden, både för fredagsmys och grillkvällar.
Nu finns fler dessertostar på ICA Maxi Flygstaden, både för fredagsmys och grillkvällar.

– Dessutom har vi, tack vare de nya kyldiskarna, kunnat ta in många fler dessertostar. Där har vi en extremt stor exponeringsyta nu, fortsätter Sebastian.

Energieffektiva kylar

De nya kylarna är energieffektiva med direktverkande koldioxid som köldmedium, helt i linje med Maxi Flygstadens stora fokus på hållbarhet.

– Vi har haft kylar som stått här sedan 2002 så vi ser det här som en jättesatsning på att bli mer miljövänliga, vilket känns mycket bra. Dessutom är det ett väldigt bra ljus i dessa kylar som gör att man ser varorna väldigt tydligt, säger Fredrik.

Fler färdiglagade alternativ

Det utökade sortimentet när det gäller färdiglagade måltidsalternativ – både kallt, grillat och mat du kan värma – är annars det Fredrik och de andra pratar om som en av de största fördelarna med vårens omfattande uppdatering av Maxi Flygstaden.

– Här ska du kunna hitta färskvarorna du behöver för att bygga en måltid, oavsett om det är lunch eller till helgens festmåltid. Och våra luftigare och mer generösa gångar gör att det blir lättare att röra sig för att hitta allt du behöver, avslutar Fredrik.