Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Svårstoppad. Ebba Hed (till vänster) gjorde ett mål och en assist när Halmia slog Böljan i Hallandsderbyt.

”Nya” Halmia tog andra raka

Två matcher – två segrar. ”Nya”, unga Halmia följde upp premiärsegern med att spräcka Böljans förlustnolla i Hallandsderbyt. – Vi är grymma, skrattar Ebba Hed.

Div 1 mellersta Götaland

Halmia 2

Böljan 1

Den 15-åriga flicklandslaganfallaren gjorde två mål i premiären mot Ormaryd (3–0). Nu stod hon för ett mål och en assist i vad som var ett rejält styrkebesked av Halmia, som hade sju 15–17-åringar i startelvan.

– Det var en väldig tuff match, man fick kämpa och det gjorde ont – de var riktigt tuffa. Men vi gjorde 100 procent och gick in för att vinna. I början var vi lite slarviga, men det rättade vi till, säger Ebba Hed.

Ingenting tydde dock på Halmiaseger under inledningen, där hemmatjejerna knappt fick låna bollen under första kvarten. Men i 19:e minuten lyckades Frida Jingblad pressa fram en hörna – och sedan hände det saker:

I 21:a minuten anföll rödvitt till vänster, Ebba Hed spelade in snett inåt bakåt och ex-allsvenska högeryttern Emelie Helmvall slog in 1–0 vid förra Halmiamålvakten Anna Eckerts vänstra stolprot.

Bara minuten senare var det ytterst nära 2–0 när Hed spelade fri Helmvall, men Eckert lyckades blockera.

Målet gav halmianskorna självförtroende. De tog för sig mer och mer och Vilma Rydell och Catarina Nilsson började vinna mittfältet.

Böljan kom av sig helt och hotade bara sporadiskt med långa djupledsbollar mot Linn Albrektsson på topp.

Halmia dubblade - ledningen fem minuter efter pausen. Emma Harrysson prickade stolpen efter en frispark, Eckert klarade Heds närskott på returen – men när bollen hamnade hos Hed igen satte hon 2–0.

Därefter kontrollerade Halmia matchen med flicklandslagskaptenen Matilde Abrahamsson drottninglik i mittförsvaret.

Linn Albrektsson reducerade för Böljan med en frispark direkt i mål i 74:e minuten – men det var aldrig riktigt nära en kvittering.

Halmias tränare Håkan Magnusson njöt i fulla drag:

– Alla har sagt att vi är för unga, men det här visar att det här är ett riktigt bra lag – och det har vi vetat om. I dag visade vi också att vi kan kriga och verkligen döda en match, säger han.