Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Richard Yarsuvat gör 2–1 för Norrby mot Halmia på Örjans vall, hans andra mål för dagen.

Ny Halmiaförlust på hemmaplan

20.32 Halmia har fått en dålig start på seriespelet och väntar fortfarande på första segern.

Halmia har inlett med tre raka förluster efter oavgjort med ett nödrop i premiären mot Oskarshamn, och det råder ingen tvekan om vad som är akilleshälen; försvaret.
– Det är ju bara att titta i tabellen, tio insläppta på fyra matcher, och än en gång får motståndarna göra mål på långa raka uppspel i mitten. Vi hänger inte med där och det får ju bara inte hända, morrar tränaren Peter Lindau.
Norrbys seger var, om inte odiskutabel, så dock tämligen rättvis. Boråslaget var betydligt bättre organiserat bakåt och hade ett verkligt vasst anfallsvapen i Richard Yarsuvat, som blev tvåmålsskytt.
Vid 0–1 i mitten av första halvlek sprang han ifrån Egzon Maholli på en djupledsboll, och 1–2 i början av andra halvlek var en kall lobb över Jonas Käck, som var helt fel på det i den situationen.
Halmiamålvakten skall för övrigt vara glad att det kort domaren halade upp i matchinledningen hade gul färg och inte röd när han sprang ner Yarsuvat utanför straffområdet.
Halmia lider ju av forwardsbrist och saken blev mot Norrby inte bättre av att Kamal Mustafa skadades och tvingades utgå minuten före paus. Lite symptomatiskt då att det var backen Per Gulda som fick till reduceringen 1–2 efter elegant framspelning av Wilhelm Ingves, men ständige ”hjälpgumman” Niclas Taube – som fick ta steget upp i anfallet efter pausen – ville inte hålla med om att det är avsaknaden av naturliga forwards som är problemet.
– Vi gör trots allt mål och det är ju inte så att motståndarna är bättre än vi, men vi slarvar med tekniken och passningarna och straffas hårt. Så har det varit i varje match, menar Taube, som var den som gav Halmia poänghopp med en mäktig 20-meterskanon till 2–3 med tre minuter av ordinarie tid kvar.
Bara minuten senare fick han iväg en ”rökare” till som Norrbys målvakt Mergim Krasniqi mirakulöst lyckades mota.
– Han fick den nästan mitt på sig och det kommer att gräma mig länge. Den här starten är inte vad vi hoppats på, och det viktigaste nu är att få en seger så att vi får självförtroende.
Även Wilhelm Ingves hade ett bra skott på stopptid, men Krasniqi räddade igen vid stolproten med ett tigersprång.
– Det var två bra avslut och mer kan man inte göra, menar Peter Lindau. Det stämmer som Taube säger att tekniken är dålig, ingen är riktigt i form, men vi jobbar vidare. Akut måste vi stoppa läckan bakåt.

Jörgen Anderson