Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny återförsäljare av Audi i Halmstad

”Bra bilägande börjar hos oss”. Det är vad Svenstigs Bil vill leva upp till och ge sina kunder. I Flygstaden slår företaget snart upp portarna till en toppmodern fullserviceanläggning som är helt ämnad för Audi.

Tanken är att invigningen kommer att hållas i början av september. Redan nu har försäljningen av Audi dock smugit igång i en tillfällig lokal, som ligger granne med den nya anläggningen som växer fram.

”Bra bilägande börjar hos oss” kan låta fint, men vad innebär det egentligen i praktiken? Smålänningen Jonas Carpvik, VD för Svenstigs, förklarar:

– För oss är det viktigt vi ger våra kunder både rätt produkter och tjänster, att vi i alla lägen ger en service i absolut toppklass. Det börjar med ett bilköp, men det stannar inte där. Vi är också väldigt måna om att alla kunder ska känna sig omhändertagna genom hela sitt bilägande, allt från service, däckbyte och reservdelar/tillbehör till rådgivning. Våra kunder ska känna att de har rätt leverantör, det är vårt mål och har alltid varit ända sedan starten 1929, konstaterar han.

Jonas var förstås inte med när företaget startades, utan rekryterades till posten som VD för tio år sedan.

– Svenstigs står för långsiktighet och vi ser långsiktigt på våra kundrelationer. Det vi gör i Halmstad är en spännande nysatsning både för oss och prestigemärket Audi. För att kunna göra ett sådant märke rättvisa gäller det att vi är måna om varje kundmöte. Vi lägger just nu mycket tid på att rekrytera rätt medarbetare och att bygga ett lag – det är det viktigaste för oss, menar Jonas.

Just nu håller Svenstigs därför på att formera ett av Sveriges absolut vassaste Audi-team i Halmstad.

– När Audi sa upp kontraktet med tidigare återförsäljare av Audi kändes det naturligt för oss att anmäla intresse. Det passar oss att expandera i Halmstad och vi har goda erfarenheter med oss från vår Audi-verksamhet i Värnamo som varit framgångsrik i många år. Vi har för avsikt att leverera på minst samma nivå i Halmstad. Vårt mål är att i alla lägen överträffa kundens förväntningar och ge den upplevelse som en nuvarande eller kommande Audi-ägare har rätt att ställa.

Det finns många bilhandlare i Halmstad, finns det plats för en till, undrar säkert många.

– Audi har funnits på orten länge. Skillnaden nu blir att det är en separat handlare som fokuserar 100% på Audi. Vi kommer arbeta hårt för att förtjäna vår plats i Halmstad!

En bärande del i det nya teamet är förstås platschefen. Johan Larsson heter han och har varit i branschen i sjutton år.

– På Svenstigs älskar vi bra kundrelationer och att vara nära kunderna. Det ska vara lätt att komma in till oss – ta en kaffe och umgås. Det handlar om relationer, konstaterar Johan.

Audi tillhör premiummärkena och jämförs ofta med Volvo, Mercedes och BMW. Johan håller med om den jämförelsen.

– Varumärket står för sportighet och elegans och tekniska lösningar i framkant. Vi har ett fantastiskt modellprogram, allt från privatpersoner som köper sin första bil till företagaren som har haft Audi hela livet och köper den dyraste R8:an, berättar han och fortsätter:

– I framtiden kommer självkörande bilar och elbilar som verkligen är på frammarsch. På några års sikt kommer kartan att ritas om rejält när det gäller bilbranschen. Vart det landar vet vi inte, men Audi ligger långt framme i utvecklingen.

Invigningen av Svenstigs nya Audi-anläggning kommer ske i början av september. Redan nu har försäljningen av Audi dock smugit igång i en tillfällig lokal, som ligger granne med den nya anläggningen som växer fram för varje dag som går.