Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nyöppnat apotek: ”Hjärtat på Flygstaden har blivit dubbelt så stort”

Innanför huvudentrén på ICA Maxi Flygstaden har det hänt mycket sedan i januari. Här har Apotek Hjärtat i veckan flyttat till förbutikens tidigare yta och därmed en dubbelt så stor lokal. ”Vi är lyriska och det innebär ett stort lyft för våra kunder”, säger Lena Andersson, apotekschef.

Att Apotek Hjärtat får större ytor är minst sagt efterlängtat och inte bara på grund av en långdragen pandemi. Matnära apotek har under flera år varit de som gått bäst runt om i landet och det har märkts även på Flygstaden. Här har de generösa öppettiderna alla dagar i veckan tydligt bidragit till en växande kundkrets.

Både yta och sortiment har vuxit på Apotek Hjärtat.
Både yta och sortiment har vuxit på Apotek Hjärtat.

– Vi har pratat om det här i flera år att det varit trångt och att många idéer fastnat vid att ”det kan vi inte lösa förrän vi byggt om”. Och nu har det gått jättefort. I december fick vi reda på att vi kunde få byta lokal och nu är det klart, berättar Lena nöjt.

Nyhet: Personlig rådgivning

En dubbelt så stor yta innebär framför allt större och tryggare ytor för kunderna, men också ett utvidgat sortiment och fler receptstationer som leder till en ännu snabbare service. Dessutom kan Apotek Hjärtat nu även erbjuda en bättre rådgivningsmiljö.

– Vid en av de fem receptstationerna, som nu är bättre avskärmade och därmed mer privata, kan vi dra för ett draperi. Där kan man i lugn och ro få både personlig läkemedelsrådgivning, blodtrycksmätning och öronhålstagning, förklarar Lena.

Lena Andersson, apotekschef, och Annika Karnhill, säljansvarig, har längtat länge efter en större lokal.
Lena Andersson, apotekschef, och Annika Karnhill, säljansvarig, har längtat länge efter en större lokal.

– Vi lever i en stressad värld men med detta ges kunderna en chans att sitta ned med oss en stund och gå igenom sina läkemedel, hur de fungerar tillsammans och vad man kan tänka på. Vi vet redan nu att många kommer ha stor nytta av det här.

Utökat sortiment för djur

I de nya fräschare och rymligare lokalerna utökar Apotek Hjärtat utbudet när det gäller flera produktgrupper, till exempel djursortimentet.

– Djuret är en familjemedlem och i dag mer än någonsin. Det märks inte minst på att man sköter om sina djur och behandlar dem i större utsträckning än tidigare, säger Lena.

Lämnar varor på parkering

Större lokaler till trots, Lena och hennes personal är noga med att poängtera att det även fortsättningsvis är viktigt att vara rädda om varandra, visa hänsyn och följa restriktionerna för att bibehålla en trygg och säker miljö. Som ett led i detta erbjuder Apotek Hjärtat möjligheten att få sina varor överlämnade ute på parkeringen, redan ett par timmar efter att de beställts och betalats via Apotek Hjärtats hemsida.

– Det är dock viktigt att komma ihåg legitimation, medicin får absolut inte lämnas till fel person.