Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Satsar på prestandamärke. Nyligen invigdes Motorhallands avdelning för prestandamärket Cupra. Anders Olsson är märkeschef för både Seat och Cupra.

Nu är framtiden här – och den är elektrisk

Ända sedan 1952 har MotorHalland sålt både nya och begagnade bilar, utfört service och levererat tillbehör och reservdelar. Nyligen invigdes företagets helt nya anläggning på Flygstaden utanför Halmstad och trots coronapandemin har det blivit en flygande start.

Målet för MotorHalland är att bli en av Sveriges modernaste och mest kundanpassade bilhallar med de absolut senaste koncepten från Volkswagen, Seat, Cupra, Skoda och Audi service. Den senaste storsatsningen handlar om Seats prestandamärke Cupra.

– Märket startade 2018 och är Seats sportbilsmärke kan man säga. Nyligen invigdes vår Cupra-del av bilhallen och det känns spännande att jobba med ett innovativt märke som kombinerar design med miljömedvetenhet och sportig prestanda, säger Anders Olsson, märkeschef för Seat och Cupra på Motorhalland.

Seat har ett bra spann med olika modeller i olika prisklasser.

Volkswagen, som äger Seat och Cupra, satsar mycket på elektrifiering och nu lanseras Cupra Formentor, en innovativ suv-coupé.

LÄNK: Ta del av aktuella erbjudanden och hitta din nästa bil hos MotorHalland

– Den modellen kommer att erbjuda e-hybrid som kombinerar högklassig prestanda med elektriska fördelar, konstaterar Anders Olsson.

– Cupra Formentors högprestandamotor på 310 hk borgar för en sportig känsla rakt igenom. Cupra erbjuder hållbar mobilitet med hög prestanda tack vare elektrifieringen, tillägger han.

Utmärkt tjänstebil. Cupra är perfekt för företagsmarknaden eftersom allt fler företag väljer att ställa om till en klimatsmart fordonsflotta.
Utmärkt tjänstebil. Cupra är perfekt för företagsmarknaden eftersom allt fler företag väljer att ställa om till en klimatsmart fordonsflotta.

För många är Cupra en ny bekantskap men kanske har ni sett en Cupra Ateca med bild på ett stort padelrack på sidan köra runt i Halmstad? Det är före detta tennisstjärnan Sofia Arvidsson som numera satsar på padel. Hon är en lokal ambassadör, något som rimmar väl med Cupras satsning på sport i allmänhet och padel i synnerhet.

– Cupra gör en storsatsning på padel, men även fotbollslaget FC Barcelona där Cupra Formentor är lagets officiella bil.

Även Seat satsar på hållbar mobilitet, men erbjuder också bilar som körs på andra drivmedel än el.

– Seat har ett bra spann med olika modeller i olika prisklasser, från Ibiza till Tarraco. Dessutom erbjuder man flera hållbara alternativ, utöver ren elbil och plug-in hybrid finns också gasdrivna modeller, TGI, i sortimentet. Med svensk biogas, som är både förnybar och fossilfri, minskar man utsläppen med 95 procent jämfört med fossilbilar, säger Anders Olsson.

Seat ökar också successivt marknadsandelarna på företagssidan. Det är en tydlig trend att företag ställer om till en klimatsmart fordonsflotta. 

– Både Seat och Cupra är perfekt för företagsmarknaden med sitt breda modellutbud och hållbara motoralternativ.