Nina Lois.
Nina Lois. Bild: Pressbild

Halmstadartistens nya låt är med i SVT-dokumentär

På torsdagskvällen sänds en Halmstadproducerad dokumentär om it-bubblan på SVT. Som avslutning på programmet får man höra Nina Lois nya singel ”Hollow Place”.

ANNONS
|

Dokumentären ”IT-bubblan som aldrig sprack”, som HP tidigare har berättat om, är skapad av Christian Albinsson och Patrik Ljungman från Halmstad. Vad som däremot inte berättats att även Halmstadartisten Nina Lois har bidragit till dokumentären.

Hennes nya singel ”Hollow Place” är med i slutet av filmen.

– Jag skulle beskriva den som en väldigt stark låt. Min inspiration var många olika typer av samhällsproblem, så den tar upp många viktiga ämnen, säger Nina Lois.

Texten är specialskriven för att passa till dokumentären.

– Det är lite speciellt när man inte kan skriva om vad som helst. Man blir lite bunden, men det var väldigt kul. Redan när man började skriva så visste man vilken väg man skulle gå.

ANNONS

Dokumentären sänds på SVT2 under torsdagskvällen, men har legat ute på SVT Play under hela veckan. Dessutom har låten redan varit ute på Spotify ett tag.

– I och med att dokumentären redan är ute på SVT Play så är jag inte så nervös för när den ska gå på tv. Visst känns det lite pirrigt att så många människor kommer höra låten i det sammanhanget, men min målgrupp tittar nog inte så mycket på linjär-tv.

ANNONS