Christopher Soos duellerar i tv – gymnastik möter breakdans

Se elitgymnasten Christopher Soos från Halmstad i vårens nya underhållningsprogram på TV3. I en snurrig duell möter han breakdansaren Robin Leo. Kan de tävlande och publiken gissa vem som vinner?

ANNONS
|

Christopher Soos, 26, från Halmstad Frigymnaster började med gymnastik när han var åtta år gammal. Christopher har varit med och representerat det svenska landslaget i artistisk gymnastik sedan han var i elvaårsåldern. På meritlistan har Christopher två SM-guld och ett SM-silver i mångkamp, samt SM-medaljer i samtliga redskapsgrenar.

På söndag är Christopher med och tävlar i det nya underhållningsprogrammet ”Duellen” på TV3.

– Eftersom att det är ett tävlingsprogram får jag inte säga så mycket, men det kommer bli jättekul, säger Christopher.

Programmet går ut på att människor, maskiner och djur gör upp i roliga och spännande kamper. Sedan är det upp till de tävlande lagen att gissa utfallet i duellerna för att ta sig vidare. Den som tar sig hela vägen till sista duellen i varje avsnitt har chansen att kamma hem en vinstsumma på 50 000 kronor.

ANNONS

I söndagens program duellerar alltså elitgymnasten Christopher Soos från Halmstad mot breakdansaren Robin Leo från Uppsala. De ställs inför en utmaning där de gör upp om att göra flest rotationer på 30 sekunder.

– Det är en utmaning där jag och min motståndare utmanas på ett likvärdigt sätt, säger Christopher.

Hur kommer det sig att de kontaktade dig?

– Ja du, det är faktiskt en fråga jag ställde mig själv också, skrattar han.

– Jag har inte frågat heller. Men jag antar att de visste vad de sökte. Sen kanske de har hittat mig genom Svenska gymnastikförbundet eller sociala medier.

Hur var formen inför inspelningen? Har du kunnat träna som vanligt under året med tanke på corona?

– Ja, jag har haft turen att vara bland dem som haft undantag och fått träna trots pandemin. Så jag har kunnat träna på som vanligt. Sen har vi kunnat anpassa oss bra genom att endast ha två, tre personer i idrottshallen åt gången.

Christopher insjuknade själv i covid-19 i början av december. Och även om han fick hålla sig hemma från träningen under ett par veckor, så känner han sig ändå i god form.

– Det satte såklart sina spår. Och just under tv-inspelningen var formen kanske inte helt hundra, men snudd på får jag ändå säga, säger han.

ANNONS

Duellen sänds på söndagar klockan 19.30 på TV3, Viaplay och Viafree.

ANNONS