Tårar och stående ovationer när Marie Fredriksson hyllades på Storan

Känslorna var starka när Per Gessle, Eva Dahlgren, Linnea Henriksson och andra artistkollegor hyllade Marie Fredriksson i Göteborg.
– Vi fick se mycket av Marie ikväll. Hon ville ha starka känslor och hade tyckt om den här kvällen, säger Marie Dimberg som jobbade nära Marie Fredriksson och Roxette.

ANNONS
|

Det blev tårar, kramar och stående ovationer när SVT var på plats på Stora Teatern i Göteborg för att spela in den stjärnspäckade hyllningen till Marie Fredriksson. Störst applåder fick inte oväntat Per Gessle som tillsammans med sångerskan Agnes Carlsson gjorde en mycket finstämd "It must have been love".

Extranummer för publiken på plats

På scen fanns bland andra också Linnea Henriksson som märkbart rörd inledde kvällen med en tolkning av "Efter stormen". Efter henne följde bland andra Eva Dahlgren, som numera sällan syns på scen, men som fick hela salongen att lyssna knäpptyst och andäktigt till hennes tolkning av "Sparvöga".

Kvällen avslutades med en låt speciellt för publiken på plats, efter att själva tv-inspelningen var över, då Helena Josefsson och Dea Norberg tillsammans sjöng Roxette-balladen "Fading like a flower".

ANNONS

Bandet, bitvis förstärkta av en stor kör, var en sammansättning av musiker som spelat med såväl Roxette som med Marie Fredriksson när hon gjorde sin egna musik på svenska. Alla i bandet var svartklädda, förutom basisten Anders Herrlin som bar sin välskräddade, sandfärgade kostym från sommarens avskedsturné med Gyllene Tider.

Även i publiken var det gott om artister och musikbransch-profiler. Bland andra artisten Jill Johnson.

– Jag har gråtit mycket ikväll, det här var en upplevelse man verkligen vill smälta. Jag är så tacksam över att ha varit här och bara få sitta i publiken, sade Jill Johnson efteråt.

Skulle du velat ha vara med på scenen ikväll?

– Det är klart, vem hade inte vela det. Men det är sällan man får sitta i en publik och drunkna i någon annans tolkningar. Så det var väldigt fint.

Hur hanterar man en sådan här känsloladdad kväll, som artist, när man ska upp och sjunga?

– Jag är en person som blir professionell och sedan gråter jag efteråt. Å andra sidan kan känslorna ge en underbar nerv till en låt, och det tycker jag kvällens artister förmedlade så himla bra.

På plats var förstås också managern Marie Dimberg som jobbade nära Marie Fredriksson och Roxette under i princip hela karriären.

ANNONS

– Alla artister var så generösa med sig själva, det var värdigt hela vägen. Man fick se mycket av Marie. Hon hade både djupet och glimten i ögat. Hon ville ha starka känslor, menade hon.

Visas i SVT 25 januari

Förutom Per Gessle var Gyllene Tider representerade på scenen av Anders Herrlin, Micke "Syd" Andersson. Gitarristen Mats "MP" Persson fanns i publiken.

– Det var otroligt fint att få vara med här ikväll. Det var skönt att bara få sitta ned och uppleva alltihop, det kom minst sagt en tår här och där, sade han direkt efter föreställningen.

Hyllningskonserten visas klockan 21:00 i SVT1, lördagen den 25 januari

ANNONS