Polisrazzia, arkivbild.
Polisrazzia, arkivbild. Bild: Måns Langhjelm

Svensk tv-stjärna gripen i natt misstänkt för sexbrott

En känd svensk tv-profil greps i natt misstänkt för sexbrott, uppger Expressen. Han är en av flera män som omhändertogs av polisen under en riktad insats mot sexhandeln i centrala Stockholm.

ANNONS
|

Natten till fredagen genomförde Norrmalmspolisen en razzia i centrala Stockholm.

Tillslaget gjordes i samarbete med människohandelsgruppen vid polisens nationella operativa avdelning, NOA, och den ledde till ett flertal gripanden.

Bland de gripna männen finns en känd svensk tv-stjärna, enligt Expressen.

Tidningen Expressen uppger att denne misstänks för att ha köpt sex av en kvinna som kommer från "ett av Europas fattigaste länder".

En krävande polisinsats

Kriminalinspektör Simon Häggström är specialiserad på prostitution och människohandel för sexuella ändamål, och spanare vid NOA.

I ett inlägg på Instagram skriver han bland annat att insatsen var så krävande att ”flera av oss inte ens hade tid att få i oss lite mat under hela passet.”

ANNONS

Texten fortsätter: ”Vi har slitit hårt och gripit flertalet män för att ha köpt sex. Såhär dagen efter så är det några tankar som snurrar i mitt huvud.

”Oavsett vem du är eller var du kommer ifrån. Tar du dig rätten att köpa dig tillträde till en annan människas kropp så kommer vår målsättning alltid vara att gripa dig.”

Simon Häggström hänvisar till förundersökningssekretess och vill i nuläget därför inte ge några ytterligare kommentarer kring det aktuella ingripandet, uppger Expressen.

–En del av mina mannar var med på tillslaget, säger Christian Frödén, gruppchef på gränspolisen, som arbetar med människohandel och ensamkommande i Stockholm.

– Tillslaget skedde inom ramen för den utbildningsinsats Simon Häggström leder, som syftar till att den vanliga patrullpolisen ska lättare kunna se den här typen av brottslighet, och få in sexköpsärenden som en del av det lokala polisarbetet.

GP söker ansvariga vid Norrmalmspolisen.

ANNONS