”Halmstadpubliken ska få en känslomässig bergochdalbana”

I flera månader har Shima Niavarani stängt in sig och intensivt jobbat med sin första soloshow på 13 år. Med storslagna visioner ger hon sig nu ut på turné med en visuell och musikalisk show – och på torsdag gästar hon Halmstads teater.

ANNONS
LocationHalmstad|
|

Shima Niavarani är komiker och skådespelare, som de senaste åren har synts i bland annat ”Sjölyckan” (som snart har premiär för en ny säsong på TV4) och Tomas Ledin-filmen ”En del av mitt hjärta”. Nu är hon ute på en soloshow som kommer till Halmstad på torsdag – ”Shima is a punk rocker”. Premiären ägde rum härom veckan i Stockholm, till publikens och kritikernas jubel, berättar Shima Niavarani för Hallandsposten. Reaktionerna har varit ”överväldigande”, såpass att man fick sätta in tre extraföreställningar. Och det är skönt för Shima, som i fyra månader har slitit som producent, regissör, skådespelare, kompositör och alla andra roller man kan tänkas ha.

ANNONS

– Jag har nog aldrig jobbat så hårt med nånting i hela mitt liv, och då är jag ändå känd i branschen som ”Shima the machine” för att jag alltid jobbar med flera produktioner samtidigt och är outtröttlig. Det är det mest krävande jag har gjort, och då är det ändå jag som har arbetslett. Så jag kan bara skylla på mig själv. Men jag måste även klappa mig själv på axeln, för det är också det bästa jag har gjort.

Mycket känslor

Hon är nöjd med att allt slit har lett fram till ett resultat som blev så som det såg ut i hennes huvud.

– Jag tror inte att det hade varit vetenskapligt möjligt för mig att göra en bättre show. Sen måste man vara ödmjuk nog att låta publiken avgöra det, men från mitt perspektiv – det var det här jag ville säga. Jag är ödmjuk inför publiken, det är för dem jag gör det. För att de ska kunna skratta, gråta och applådera och ta med sig något i sina hjärtan.

Det blir således många känslor på en gång som publiken kan förvänta sig.

– Det blir en känslobergochdalbana. Det är en visuellt och musikaliskt storslagen show. Det är mer än att det bara är en person som bara kommer ut på scen med en mikrofon och pratar och sjunger lite. Det är mycket större än så. Det är en bombastisk show, saker som händer man inte hade kunnat förvänta sig.

ANNONS

Föreställning på Halmstads teater

På torsdag kommer hon till Halmstad, och även om hon inte har någon direkt relation till staden så tycker hon om att upptäcka nya platser, tack vare bekanta.

– Jag har vänner som är därifrån och har lovat att besöka vissa saker om jag hinner.

Vad då till exempel?

– Tylösand och ett bageri – jag har skrivit upp allt på en lista. Varje gång jag har en vän som har en koppling till en stad så försöker jag hylla den stan genom att ta ett foto och visa att jag gick dit.

ANNONS