Vendela Löfbom, eller Nova Nau som hennes artistnamn är, har släppt sin debutsingel.
Vendela Löfbom, eller Nova Nau som hennes artistnamn är, har släppt sin debutsingel. Bild: Frederick Wilkinson

Vendela Löfbom från Halmstad satsar på artistkarriär i England

Vendela Löfbom från Halmstad har flyttat till Bristol i England för att satsa på artistkarriären under artistnamnet Nova Nau. Nu har hon släppt sin debutsingel, ”Born to love”.

ANNONS
|

25-åriga Vendela Löfbom lämnade Halmstad redan när hon slutade gymnasiet som 18-åring och flyttade till London. Tanken var att hon skulle stanna i ett par månader, bara för att få testa på något nytt. Hon blev kvar i sex år.

– Jag ville ha ett äventyr och flyttade till London, men jag blev kvar lite längre än planerat. Sedan kände jag att jag ville börja plugga och ha lite lugnare omgivningar, så då blev det Bristol, säger Vendela Löfbom.

Hon pluggar låtskrivande och sång på Bristol Music College och satsar stenhårt på en framtid som artist. Under artistnamnet Nova Nau har hon nu släppt sin debutsingel, ”Born to love”.

ANNONS

– Det är en nostalgisk liten blinkning till 80-talssoundet. Den handlar om att man kan bli sårad i kärlek, men att det ändå är värt att våga älska, säger Löfbom.

Låten är producerad av falkenbergaren Petter Lithvall, som numera bor i Göteborg där han även har sin studio.

– Både den här låten och nästa låt är ett produktionssamarbete med Petter, som är jättetalangfull. Det är ett jättekul samarbete. Vi förstår verkligen varandras idéer och visioner och har liknande smak när det kommer till sound.

Singeln släpptes på alla plattformar för tre veckor sedan, den sjätte november.

– Det har varit väldigt positiva reaktioner, så det är jättekul!

ANNONS