Tomas Ledin kom till efterfesten i Tyluddens stugby i sällskap av låtskrivaren Dan Hylander. Först hade Ledin spelat på Solgården i Tylösand. Inbjudan till festen stod Carina Stridh Jönsson för.
Tomas Ledin kom till efterfesten i Tyluddens stugby i sällskap av låtskrivaren Dan Hylander. Först hade Ledin spelat på Solgården i Tylösand. Inbjudan till festen stod Carina Stridh Jönsson för.

Tomas Ledin på efterfest i Tylösand

Stugägarna i Tyluddens fritidsby var galna i Tomas Ledin när han, efter onsdagens konsert på Solgården, kom för att efterfesta på stugbyns klassiska dansbana.

ANNONS
|

I sommar satsar Tomas Ledin på sina fans. Via Facebook har man kunnat bjuda in artisten till en spännande efterfest i anslutning till konserterna med hopp om att han ska sluta upp och förgylla festen en stund.

Smålänningen och ”Ledin-lovern” Carina Stridh Jönsson gjorde slag i saken och skapade ett event på hemsidan.

– Jag har lyssnat på honom från och till sedan 1977. Kvällens konsert på Solgården var kanon, sade hon stunden innan hon fick hälsa idolen välkommen till Tylösand.

Carina, vars släkt haft stuga i Tylösand sedan tidigt 1970-tal, var natten mellan onsdagen och torsdagen nöjd med sin bedrift att locka Ledin till efterfesten på dansbanan och hoppades på att i bästa fall få en dans med 57-åringen.

ANNONS

– Jag tänkte att det skulle vara kul för Tomas Ledin att komma till en klassisk dansbana och framträda. Dessutom, var skulle han efterfesta om inte i Tylösands hjärta?

Även om Tomas Ledin redan hade dragit fullt hus till Solgården fick han uppleva en repris, om än i något mindre skala, när stugägarna välkomnade honom till grönområdet lite efter midnatt.

Efter några snurr (och vinster, dock ej stjärnvinst) på chokladhjulet äntrade han dansbanan ackompanjerad av en av sina egna låtar.

– Galna, galna i dig! Vi är galna, galna i dig, sjöng ett gäng kvinnor som fick ett brett om än förläget leende av artisten i utbyte.

Efter allsång (bättre än Lundins, enligt Ledin) till "Sommaren är kort” tackade artisten hastigt för sig med motiveringen ”Leksand nästa”. Men visst gick det att få ur honom, och Dan Hylander som också hängde med till Tylösand, en sång till.

Tomas Ledin tog till en riktig dansbaneklassiker med svärfar Stikkan Anderssons ”Är du kär i mig ännu Klas-Göran?” och smet sedan snabbt och lätt ned från scenen och vidare ut i natten.

Som det sägs: Underbart är kort.

ANNONS