Så hyllas Marie Fredriksson på Storan

Per Gessle, Eva Dahlgren och Maja Ivarsson är bara några av artisterna när Marie Fredriksson hedras med en unik kväll på Storan i Göteborg. I samarbete med GP som är på plats sänder vi direkt från Storan.

ANNONS
|

Det är SVT som i samarbete med Stora teatern arrangerar hyllningskonserten till Marie Fredriksson på måndagskvällen. Biljetterna är veckans mest åtråvärda i Göteborg med tanke den unika föreställningen och att artister som Per Gessle, Petra Marklund och Eva Dahlgren kommer vara på scen.

I salongen sitter Marie Fredrikssons familj, inbjudna fans och även de som lyckats komma över någon av de få tillgängliga platserna.

"Hon var en förebild"

– Det kändes som en självklarhet att ställa upp på en sådan här gala. Marie Fredriksson har alltid varit en förebild för mig, dessutom var det Per Gessle själv som ville ha med mig i kväll, sade Maja Ivarsson, sångerska i The Sounds och en av de medverkande artisterna till GP tidigare på dagen.

ANNONS

Maja Ivarsson säger att Marie Fredriksson var en av de som inspirerade henne, och visade att det fanns en väg till de största scenerna.

– Med Roxettes framgångar visade Marie Fredriksson att det gick att lyckas som en tuff och säker tjej. Det var inspirerade. Hon gav alla oss andra självförtroende och en känsla av att vi också kunde lyckas, säger hon.

Artisterna kompas av en orkester sammansatt av medlemmar från Gyllene Tider och Roxettes turnéband. Konserten visas i SVT 1 lördagen den 25 januari.

ANNONS