Linnea Henriksson ersätter sjuke Anis Don Demina i Musikhjälpen

Stämningen i Musikhjälpens bur kan beskrivas som helt sjuk, men tyvärr av det lite sämre slaget. När nu även Anis Don Demina blivit förkyld får man kalla in en veteran, Linnea Henriksson från Halmstad.

ANNONS
|

Musikhjälpen, som arrangeras av Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen sänds både i tv, radio och på webben. I måndags startade årets upplaga och från början var det Brita Zackari, Oscar Zia och Anis Don Demina som var årets programledare. Men nu har redan två av dem fått lämna.

Tidigare i veckan fick Zia lämna, med misstankar om covid-symton. Proverna har nu visat sig vara negativa, men han ersattes ändå av Kodjo Akolor.

Under torsdagen var det dags för nästa sjukling att kliva av. Anis Don Demina har blivit förkyld, och lämnar nu sin plats till veteranen Linnea Henriksson, artisten från Halmstad. Detta rapporterar TT. Anis Don Demina ska under torsdagen testas för covid-19.

ANNONS

Linnea Henriksson är Halmstadartist som slog igenom i Idol 2010. Hon var programledare för Musikhjälpen första gången 2014, även då tillsammans med Kodjo. Hon återvände året därefter (precis som Kodjo), och har därefter agerat resande reporter två gånger.

Linnea var redan inplanerad som en av musikgästerna, och skulle ha uppträtt på lördag.

Årets upplaga av Musikhjälpen sänds från Norrköping, och har temat ”För en värld utan barnarbete”.

Fakta: Musikhjälpen

  • Är en direktsänd insamling som i december varje år lyfter en undanskymd mänsklig katastrof.
  • Sedan starten 2008 har teman som "Barn är inte till salu", "Alla flickor har rätt att gå i skolan" och "Ingen ska behöva fly undan klimatet" avhandlats och i år heter temat "För en värld utan barnarbete".
  • Tre programledare bor i en glasbur och sänder radio och tv dygnet runt i drygt 140 timmar. I år var det från början artisterna Anis Don Demina och Oscar Zia samt programledaren Brita Zackari, men Linnea Henriksson och Kodjo Akolor har fått ersätta Anis och Oscar på grund av sjukdom.
  • Under veckan får de besök av artister och andra som engagerar sig i syfte att samla in pengar för att belysa och bekämpa det aktuella temat. Under sändningen kan publiken önska låtar för insamlingspengar.
  • Är ett samarbete mellan Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen.
  • Källa: Sveriges Radio
ANNONS