Isak von Haartman gör musikkarriär i racerfart

22-årige Isak von Haartman har redan gjort sig ett namn i Sverige som hiphop-producent. Men han siktar ännu högre. Målet är att komma ut och jobba med internationella artister.

ANNONS
|

Det går bra nu för Halmstadkillen Isak von Haartman. Han jobbar för tillfället med flera album samtidigt med olika artister. Och i november och december ska han ut på turné med Little Jinder.

– Det ska bli skitkul. Ros kommer att vara förband och jag är dj, säger han.

Denz, Pressa, Snövit, Mwuana, Ros, Lorentz, Karim och tidigare Halmstadbon Illyez – artisterna som von Haartman har jobbat med är många. Mest meriterande är kanske att han har producerat den nu turnéaktuelle artisten Frickys låt ”Aqua Aura”. Låten har spelats över åtta miljoner gånger på Spotify och har uppnått platinastatus.

ANNONS

Isak von Haartman jobbar mest som producent, men för artisterna Ros och Illyez har han även varit med och skrivit låtar. Under hösten håller han på att färdigställa två olika album med Lorentz respektive Ros.

– Ros är mitt hjärteprojekt, där är jag med i allt. Det albumet kommer nog ut först, berättar Isak von Haartman.

Han är uppvuxen på Kärleken och i centrala Halmstad och efternamnet är säkerligen bekant för många Halmstadbor. Isaks farfar Risto von Haartman startade gokarthallen på Slottsmöllan och när vi frågar om Isak har några önskemål kring fotografering så vill han att bilder tas där han känner sig hemma. Och en plats med snabba bilar kan väl vara en lämplig miljö att vistas i för Halmstadmusikern, som gör karriär i racerfart.

Redan som ung tonåring började han göra musik. Han umgicks och samarbetade med likasinnade över internet.

Han gjorde sin första riktiga låt 2014 – ”Måste” med artisten Denz – när han gick sista året på gymnasiet.

– Vi fick sjuk respons. Det var mitt genombrott och det var många artister från Stockholm som tog kontakt och producenter som ville jobba med mig, säger han.

Efter gymnasiet började von Haartman pendla fram och tillbaka till Stockholm. Han höll på så något år och flyttade sedan upp till huvudstaden 2016.

ANNONS

– Jag har egentligen inte haft något riktigt jobb sedan jag tog studenten utan har livnärt mig på detta sedan den första låten, säger Isak von Haartman.

Han har släppt en låt – ”Film” – i eget namn, men det kommer mera. Han håller på med ett projekt där han bara samarbetar med kvinnliga artister. Rebecca & Fiona och tidigare nämnda Ros och Little Jinder är några av namnen.

– Resultatet kommer nog nästa år skulle jag tro. Jag kommer att släppa singlar, en i veckan i typ sju veckor, säger von Haartman.

– Jag har hela tiden mål som jag bockar av och sen sätter jag upp nya. Nu vill jag släppa lite låtar med internationella artister så att jag sen kan börja jobba mer utomlands.

ANNONS