Hur kan man inte tycka om Ed Sheeran?

Likt en sjöko har Ed Sheeran inga naturliga fiender. Han är närmast irriterande följsam, artig och ödmjuk.

ANNONS
|

Allvarligt talat - hur kan man inte gilla Ed Sheeran? Det är ju som att inte tycka om Tomten, jordgubbar eller känslan av den första sommarsolen som värmer ryggen.

Ändå all denna sträva skepsis som inte sällan slår över i rent förakt. Som kommer från uttalade musikälskare och inte minst från mina kollegor. Alltså recensenterna, kritikerna som om och om igen letar efter en nyvässad syrlighet att sticka i Ed Sheerans brittiskt bleka hud.

Det finns uppenbarligen någonting hos Sheeran och hans låtar som provocerar på ett ganska häpnadsväckande vis. Jag har funderat en del på vad det kan handla om och kokat ned det till att det nog är just precis som med Tomten, jordgubbarna och solen på ryggen. Ed Sheeran är i tur och ordning för snäll, för söt och inte minst alldeles för lätt att tycka om.

ANNONS

http://www.hallandsposten.se/nöje/recensioner/upplägget-plockar-ner-ed-sheeran-1.7031851

Och visst. Jag är egentligen helt med på att musik, liksom all kultur, ska bjuda ett visst tuggmotstånd. Men Ed Sheeran kommer aldrig att bli någon Bob Dylan eller någon Bruce Springsteen. Det är nog både han själv och alla vi andra fullt medvetna om. Men det behövs inte. Det räcker gott med ett exemplar av varje och Ed Sheeran är rimligen bäst på att vara just Ed Sheeran.

Som sådan retar han upp folk enbart genom att framstå som så likeable. Ed Sheeran är en snäll grabb som gör snäll musik för massorna. Han utmanar ingen och därmed har han inte heller någon konkurrens. Han kräver ingen annans utrymme och får, bortsett från en rad anonyma copycats i Idol-kön, också ha sin plats ifred.

http://www.hallandsposten.se/nöje/så-fungerar-de-personliga-biljetterna-till-ed-sheeran-1.7000561

Likt en sjöko har Ed Sheeran inga naturliga fiender. Han är närmast irriterande följsam, artig och ödmjuk. Han skulle kunna vara din kompis som alltid ställer upp som flytthjälp men som du kanske aldrig kommer helt nära. Kanske är det också det som irriterar. Att Ed Sheeran är så ovanligt vanlig. Det faktum att han inte stör någon blir oundvikligen väldigt störande.

Men vi som ses på Ullevi hör en sångare med både teknik och närvaro och ser dessutom en låtskrivare som redan fått ihop ett knippe låtar som inte bara är lätta att gilla. Ett par av dem känns på riktigt hela vägen in i nervsystemet. Och att Ed Sheeran på egen hand kan underhålla en fullsatta stadion, det vet vi redan.

ANNONS

Det kommer bli två fina kvällar.

ANNONS