Här minglar de innan Gesslekonserten

Strax innan klockan 18 på fredagskvällen var stämningen i kön till Gessles spelning på Brottet förväntansfull.

ANNONS
|

Redan före insläppet var det mysig, uppsluppen, stämning trots att solen höll sig borta och gråa moln sakta närmade sig badplatsen där grilldoften var lika närvarande som doften av nybakade kanelbullar i ingången till Ikea.

Läs också: LIVE: Gessle på Brottet

Längst fram stod Daniel och Victoria som köat i flera dagar, som HP skrev om häromdagen.

Därefter hade 48 personer skapat ett system för att platserna längst fram skulle bli rättvist fördelade. Var och en fick i ordning välja sin favoritplats längs kravallstaketet längst framme vid scenen. Att springa fram till scen och snabbast väljer först är gammalt. Så gör man inte längre informerade en av vakterna vid entrén.

ANNONS

– Många här längst fram i kön följer Gessle på turnén och de gör likadant på varje ställe tror jag, sade han.

Dessa femtio första var de som släpptes in först. När de väl var inne fick resten av publiken också komma in.

På en filt en bit från scen halvlåg Sven-Åke Svensson från Åhus en liten stund efter insläppet. Tillsammans med sin fru, Britt-Marie Steinberger, hade han kommit för att se Gessle live för första gången.

– Det har aldrig blivit av innan även om vi har följt honom sedan länge. Vi har spelat hans skivor och sett honom på tv många gånger, säger Sven-Åke.

I publiken träffade HP på många som aldrig sett Gessle live förut. Bara en av alla HP pratade med var faktiskt från Halmstad och hade egna minnen av Brottet och Gessle-konserter där.

– Jag har sett honom här en gång, på Mazarin-turnén, säger Niclas Sundén som fick biljetten till den här konserten av sin flickvän, Juhlia Warming.

– Jag ville ge honom något som vi kunde göra tillsammans och jag vet ju att han gillar Gessle så det kunde bli kul tyckte jag. Han blev glad så jag hoppas på en trevlig kväll.

Vid 20-tiden var den officiella publiksiffran ännu inte fastställd men enligt arrangören har fler än 11 000 biljetter sålts i förväg.

ANNONS

I publikhavet stod även Bertil Axelsson från Gislaved. Även han har följt Gessle sedan många år men aldrig sett honom live på scen. Tror han i alla fall.

– Var de med på Badrock? Det var jag i alla fall på här på Brottet på 1990-talet. Jag är inte ute på konserter så ofta men jag försöker hitta guldkornen och jag har verkligen sett fram emot den här konserten, säger Bertil Axelsson.

Mona Bergsten från Värnamo hade tagit med sig sina tre barn till konserten. Hon har varit ett fan lnge och har varit på flera av hans konserter tidigare i olika konstellationer.

– Barnen har aldrig varit med innan så det är jättekul att dela detta med dem. Vi kommer att få en toppenkväll, säger hon.

ANNONS