Flytten till Halmstad blev lyftet för Sebastian Lara

Han har sedan han var liten skrivit texter och haft en artistdröm. Men det var efter flytten till Halmstad och träffen med producenten John Fembro som allt tog fart. Nu har rapparen Sebastian Laras första singel över 100 000 streams och i dagarna släpps nya låten ”1996”.
– Jag tror den har galen potential, säger han.

ANNONS
|
Halmstadrapparen Sebastian Lara har släppt låtar sedan i höstas. Nu kommer nya singeln ”1996”.
Halmstadrapparen Sebastian Lara har släppt låtar sedan i höstas. Nu kommer nya singeln ”1996”. Bild: Roger Larsson

Titeln är ”1996” för att det är året Sebastian ”Lara” Kjernholm föddes.

– Den handlar om mina egna drömmar och mål. Att hinder som kommer på vägen inte ska stoppa mig utan att jag bara blir motiverad att fortsätta – och det har jag gjort sedan 1996, säger han.

Det är en raplåt precis som Sebastian Laras tidigare singlar men med tunga basgångar och en kaxigare approach låter den annorlunda från det han tidigare släppt.

– Det är min favorit hittills! Det är nytt för mig att släppa en sådan här låt men jag älskar sådan musik och jag tror att den är lätt att gilla.

ANNONS

1996 blir hans femte singel. Den första, ”Övernaturligt”, släpptes i höstas och har redan över 100 000 spelningar på Spotify.

– Allt är relativt men jag hade aldrig vågat hoppas på att det skulle gå så här bra. Jag trodde att jag skulle få 5 000 streams från främst vänner och familj. Det är ofattbart på ett sätt med 100 000 men nu får jag ha det som mål att slå.

Sebastian Lara.
Sebastian Lara. Bild: Roger Larsson

Fakta: Sebastian ”Lara” Kjernholm

Ålder: 24 år

Bor: Lägenhet på Öster, Halmstad

Från: Åkersberga, Stockholm

Aktuell: Med nya singeln ”1996”

Gör bredvid musiken: Pluggar digital design och innovation på Högskolan i Halmstad. Spelar fotboll i Alets IK.

Sebastian Lara har länge skrivit texter men det var efter flytten från Stockholm till Halmstad som lyftet kom. Genom studierna på Högskolan i Halmstad träffade han John Fembro, som producerade beats på fritiden.

– Tidigare rappade jag över beats som jag hittade på nätet och lade upp det på instagram – det var mer av en hobby. John hade gjort samma sak fast lagt upp beats utan att kunna göra något mer med det. Så vi hittade varandra snabbt och det är han som gör musiken till mina låtar.

Och Sebastian Lara berättar att han har fler låtar på lager som kommer att släppas framöver

– Jag gör musik för att det är så jäkla kul men klart jag hoppas kunna fortsätta utvecklas, växa och träffa nya människor att samarbeta med – att komma någonstans med musiken.

ANNONS
ANNONS