Återförenade. Thomas Möller, Sven Bertilsson, Björn Jingblad och Bengt Jonsson repeterar inför helgens två spelningar med Beauty. Längst till vänster Tove Möller och Jeanette Bengtsson.
Återförenade. Thomas Möller, Sven Bertilsson, Björn Jingblad och Bengt Jonsson repeterar inför helgens två spelningar med Beauty. Längst till vänster Tove Möller och Jeanette Bengtsson.

Beauty – 30 år efter genombrottet

Ysby fredag kväll – Halmstad och Rotundan i Norre Katts park på lördag. Beauty är tillbaka – 30 år efter debutplattan ”Entré” och genombrottslåten ”Marilyn”!

ANNONS
|

– Det är tänkt som en engångsföreteelse, men visst kan det bli en fortsättning om det känns rätt, medger sångaren Sven Bertilsson.

Året var 1979. I Sverige rådde Gyllene Tider-feber, Halmstad var Sveriges Liverpool och nu ville Sven efter tiden i det symfoniska rockbandet Ars Nova bilda ett popband.

Det blev Beauty tillsammans med Thomas Möller (gitarr), Björn Jingblad (bas), Bengt Jonsson (keyboards) och Hasse Berggren (trummor).

Efter singeln ”I kväll i kväll” på det lilla skivbolaget Apollo Records vann Beauty Veckorevyns popbandstävling med ett skivkontrakt med Polygram som förstapris.

Med singeln ”Marilyn” och debut-lp:n ”Entré” kom också det stora lyftet 1982 med Sverigeturné, ”vi var av någon anledning stora i Dalarna”, tv-uppträdande (”Hit” med Bengt Grafström) och inte minst – fem veckor på Trackslistans ”Heta högen”.

ANNONS

Men bara två år senare var sagan slut.

– Vi blev överkörda av skivbolaget inför nästa platta och singeln som släpptes var inte alls den vi ville ha. Så efter det kom geisten aldrig tillbaka och allt rann utan i sanden, förklarar Sven.

– Men det var roliga år med många fantastiska spelningar – inte minst den på Stora torg 1983, säger Sven Bertilsson som nu samlat ihop medlemmarna igen för två gig.

Läs en längre artikel om Beauty i fredagens tidning och e-tidning.

Bildades 1979, upplöstes 1984.

Medlemmar då – och nu: Sven Bertilsson, Thomas Möller, Björn Jingblad, Bengt Jonsson och Hasse Berggren.

Aktuella: med spelningar i Einars magasin i Ysby 20/7 och på Rotundan i Halmstad 21/7.

ANNONS